Dolar 32,1952
Euro 35,0552
Altın 2.461,05
BİST 10.219,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C




















Trabzonspor’a Ağır Reçete

22 Nisan 2023 13:33
472
A+
A-

Trabzonspor’a Ağır Reçete

Sivasspor maçı ile çok şeyi değiştirmesini beklediğimiz Trabzonspor’un yeni teknik direktörü, takımı geçiş döneminde hazırlayan İhsan Derelioğlu ile yaptığı görüşme sonrası Sivasspor maçına Beşiktaş karşısında iyi sinyaller veren oyun ile başladı. Oyunu geride kabullenip hızlı ataklara çıkarak sonuç almaya çalıştı. İlk dakikalardan itibaren geçmiş maçlara nazaran daha iyi bir deplasman maçı görüntüsü veren Trabzonspor golü de erken buldu. Daha sonra Sivasspor’un kazandığı penaltı sonrası maçın başında itibaren yapılan alan savunmasına yönelik defansif anlayış eksik kalınca daha fazla ikili mücadele gerektiren ayrıca alanları kapatmak için daha fazla efor sarf edilmesi gereken bir yapıya dönüşünce özellikle sağ kanattan Gradel’in bire birdeki etkili oyunu ile Trabzonspor savunması çözüldü ve sahadan farklı bir mağlubiyetle ayrıldı.

İkinci yarı ile beraber Nenad Bjelica kadrodaki tüm oyuncuların son durumunu ve performansını görmek isteyince hazırlık maçına dönen maçta sahaya girenler çıkanları aratınca  Nenad Bjelica’nin saha kenarındaki yüz ifadesi Trabzonspor’u acı bir reçetenin beklediğinin yansıması gibiydi.

Trabzonspor’da görev aldığı süre içerisinde yapması gerekenlerin çok fazla olduğu aşikar. Peki bunlar ne olabilir?

– Oyun sistemindeki hantallığı ortadan kaldırarak daha dinamik bir oyun sistemi ortaya koymak.

–  Kalabalıklaşan mevkilerdeki verimsiz oyuncuların yerine kaliteyi ve akabinde rekabeti yükseltecek şekilde yeniden planlama yapmak.

– Yüksek maaş ve düşük verim veren oyuncular ile yolları ayırmak

– Kiralık veya aidiyet duygusu hisstemeyen oyuncular ile yola devam etmemek

– Oyuncu pazarını maliyet ve performans eşleşmesinde üst düzey verim alacak şekilde tarayarak geleceğe yönelik yatırım yapmak ayrıca eksik bölgelere gereken takviyeleri gerçekleştirmek.

Uzun vadeli bir plan ve iyi bir uygulayıcı ile bu sayılanları yapmak zor değil, Trabzonspor zorlukların üstesinden gelebilecek akla ve camiaya sahip büyük bir kulüptür.

Futbol Uleması 

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.