Dolar 32,4453
Euro 34,7618
Altın 2.428,31
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 18°C




















“BUNDAN SONRA METROPOLDE ZENGİNLER,KÖYLERDE İSE FAKİRLER YAŞAYACAK “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
2 Haziran 2022 17:34
1.138
A+
A-

Önümüzde yıllarda büyükşehirlerden çok büyük göçler başlayacak.İnsanlar büyükşehirlerden kaçmak zorunda kalacaktır. Çünkü düşük gelirli aileler metropolde yaşayamayacak.Kısacası göçler başladı bence. Aslında geç bile kalındı.

Büyükşehirlerde krizler başladı; Son zamanlar kira fiyatları uçtu.Hatta bu konuda ve
kira fiyatlarıyla ilgili ciddi sıkıntılar var. Devletimiz bu konuda çalışmalar yapıyor ve hem ev sahibini, hem de kiracıları korumak için yasalar çıkarıyor.Ama bu sorun çözülecek mi bilemiyorum.Çünkü çok zor bir durum.

Bu nasıl iştir amann Allah’ım! Ben hayatımda böyle bir şey görmedim.Ev fiyatları resmen uçtu. Ve hala da uçmaya devam ediyor. En düşük konut fiyatı 1 milyondan başlıyor. Ucu açık 2 milyon,3 milyon, 5 milyon, 10 milyon.
Kiralar da aynı; 3 bin,4 bin,5 bin,10 bin.Tutturan tutturana.Artık bu iş insanların insafına kalmış.

Son yıllarda artan maliyetler, üretimde yetersizlik ve yüksek enflasyon,ayrıca pandemi sürecinde yaşanan büyük ekonomik krizler,yüksek kiralar,tarım ürünlerinin yetersiz kalması, yüksek işsizlik,enerji alanında büyük sıkıntılar,stokçuluk, marketlerde ki fahiş fiyatlar,sürekli yapılan zamlar sonrası gelirlerde azalma,yüksek gelen faturalar,petrol fiyatlarının sürekli artması…

Büyükşehirlerde yaşamak çok zordur. Yaklaşık 30 yıldan beri İstanbul ‘da yaşıyorum. Zaten İstanbul belli başına bir derttir.Geçinmek ayrı bir dert, ulaşım ayrı bir dert, yaşamak ayrı dert, nefes almak ayrı bir dert,komşuluk ve insan ilişkileri ayrı bir dert.

Bir ülkede toplumsal sınıflar vardır;

Üst sınıf (Toplumdaki ekonomik kaynakların büyük bir kısmının sahibi olanlar).

Orta sınıf (Nitelikli işçi ve serbest meslek sahipleri)

Alt sınıf (Ücretli sanayi işçileri, köylüler)

Çok eski toplumlarda asiller ve köylüler sınıfı vardı.Köylüler,zengin ve şehir asillerini beslemek için sürekli üretirler ve zor şartlarda yaşamaya çalışırlardı.Ve toplumda hiç bir değerleri yoktu.

Konuyu bağlamak gerekirse,büyük metropolde zenginler ve asiller,ya da çok iyi şartlarda çalışan ve çok iyi maaş alanlar yaşayacak.Zor şartlarda çalışan ve düşük maaşlara çalışanlar büyükşehirleri terk edecek. Ya insanlar memleketlerine,köylerine geri dönmek zorunda kalacak,ya da metropolde yok olup,ziyan olacaktır. Bunun başka bir izahı yok.

Tabi ki bu arada, bu insanların gidecek bir yeri, ekecek ve dikecek bir toprağı varsa. Yoksa eğer,insanlar gittikleri yerlerde de rezil rüsva olacaktır.

Saygılarımla!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.