Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C




















YAZARIMIZ AYHAN YALÇIN; “ARTIK TAM KAPANMA UYGULANMASI GEREKİYOR “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
17 Nisan 2021 01:01
648
A+
A-

Turkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Covit-19 tablosunu açıklayarak,artan vakaların ciddiyetine dikkat çekerek, tedbirler konusunda daha dikkatli olunması ve daha ciddi tedbirler alınması gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre Türkiye’de son 24 saatte 320 bin 78 Kovid-19 testi yapıldı, 63 bin 82 kişinin testi pozitif çıktı, 289 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta 3 bin 205 oldu, 56 bin 510 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 3 milyon 591 bin 550’ye yükseldi.

Bu bilgiler ışığında; Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,1, yatak doluluk oranı yüzde 55,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66,5, ventilatör doluluk oranı yüzde 33, ortalama temaslı tespit süresi 9 saat, filyasyon oranı yüzde 99,9 olarak kayıtlara geçti.

Malumunuz yaz mevsimi yaklaşıyor. Yaz demek ülkemize tatil için gelecek turist demek…

Devletimiz, turizm sezonuna yönelik hazırlıklarını yapıyor. Ama, pandeminin sürekli artıyor olması turizm açısından,Türkiye’nin stratejik öneme sahip olması devletimizi ciddi bir sıkıntıya sokuluyor.

Devletimizin, turizm sezonuna vaka sayısı kontrol altına alınmış ve hasta sayısında artışı engellemiş bir ülke olarak girmek zorundadır. Ayrıca, bu konuda çok ciddi planlar yapmak zorundadır.

Bu bilgiler ışığında; İngiltere, Almanya ve Rusya gibi Türkiye’ye daha fazla turist gönderen ülkeler “kırmızı kodlu” ülkeleri belirleyecek. Bu konuda hazırlıklar başladı bile .Ülkemizde, pandemi salgınındaki son veriler ışığında,hastalığın ve ölüm sayılarında ki artış,ülkemizin hala riskli ülkeler, arasında olduğunu gösteriyor.Yani,bu riskli durumun ününe geçilmesi şarttır. Yoksa, bu yazda turist sayısı açısından kısır bir sezon geçirmek zorunda kalırız. Allah (CC) korusun. Bunu düşünmek bile çok kötü.

O yüzden yapılması gereken vee alınması gereken tedbirler; Temizlik +Mesafe +Maske =Kurallara harfi harfiyen uymaktır.Tamam mı?

Sözde halkımız her türlü tedbirleri alınıyor ??? Ama,ne tedbir… Devletimiz bas bas bağırıyor. Hafta sonu sokak kısıtlaması ve akşam saat 19:00’dan sonra sokağa çıkma yasağı var. Kısıtlama ve sokağa çıkma yasağı var. Var da uyan var mı? Nerdeeee; Maalesef, insanlarımız ne kısıtlama dinliyor,nede sokağa çıkma yasağına uyuyor. Vahhh halimize. Hemde ne vahhh…

Kıymetli okuyucularım; Bizler pandemiyi bu şekilde asla yenemeyiz.Böyle giderse de asla yenemeyeceğiz.Alınan bu kadar yasaklara rağmen, pandeminin korkunç artışı, daha katı, daha sert ve daha ciddi tedbirler alınması gerektiğini gösteriyor. Ve devletimize düşen görev; Daha ağır cezalar ve daha ciddi yaptırımlar uygulamasına geçilmesidir diye düşünüyoruz.

Yada, tam kapanma uygulamasına geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, bizlere fazla serbestlik yaramıyor.
Ülkemizde, yasakları çiğnemek sanki marifetmiş gibi geliyor. Yasaklar koyduğunda bizler, yasakları çiğnemek için her şeyi yapıyoruz. Bu konuda ne kural dinliyoruz, nede yasak dinliyoruz…
Saat kısıtlaması var; Urraaa herkes sokakta..
Hafta sonu sokak kısıtlaması var;Urraaa herkes alışverişte…
Yeter artık yaaaa.
Herkes kendini düşünüyor.Ama,bir gün hepimizin bu hastalığa yakalanma riskimiz var. Unutmayalım ki, şu an pandemi hastalığına yakalanan ve bu hastalıktan ölenler tüm kardeşlerimizde aynı hatayı yapmış olabilir!!!

Şu an itibariyle yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranı çok yüksek. Hatta,yoğun bakım hastanelerinde boş yer bulmak çok zor. Onun için kendimizi ve tüm inananları düşünmek zorundayız. Bugün sağlıklı olabiliriz. Ya,yarın ??? … Yani,hiç kimsenin bir garantisi yok.
Bu devletimize de yazık. Bu devletimize de günah. Bu sağlıkçılarımıza da yazık günah.

Ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntılar
yaşanıyoruz.Hem devletimiz, hemde piyasalar korkunç para kaybetti.Hatta şirketler siftahsız kepenk kapattı. Bu insanlar nasıl ev geçindirecek? İnanın, bir çok insanımız pandemi döneminde işsiz kaldı. Hala da işsiz kalmaya devam ediyor. Yazık günah değil mi işsiz kalan bu insanlara???

Lütfen, hem devletimizi, hemde inananları,hemde kendimizi düşünelim.

Bu sürece hiç bir devlet ve hiçbir şirket daha fazla dayanamaz.Zaten,bir çok şirketin çok büyük sıkıntıları var.Bu arada iflas eden şirketleride unutmayalım.

Hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Saygılarımla!!!

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.