Dolar 32,2015
Euro 35,0201
Altın 2.515,67
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 19°C




















Sigortam.net'ten “Ferdi Kaza Sigortası”na ilişkin değerlendirme

Sigortam.net'ten “Ferdi Kaza Sigortası”na ilişkin değerlendirme
10 Mayıs 2024 11:50
43
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Sigortam.net ferdi kaza sigortasının ölüm ve kalıcı sakatlık gibi istenmeyen durumlar ve ek teminatla bireylere sağladığı avantajları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kazaların meydana getirdiği maddi zararlar hem kazayı geçiren kişiyi hem de ailesini büyük zorluklarla karşı karşıya bırakabiliyor. Özellikle günlük yaşamda meydana gelebilecek kazalara karşı bir koruma sağlayan ferdi kaza sigortası, kazaların mali sonuçlarına karşı güvence sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sigortam.net Üst Yöneticisi (CEO) Ataman Kalkan, trafik kazası, deprem, sel, yer kayması gibi örneklendirebilecek birçok olayın ferdi kaza sigortasındaki kaza durumu kapsamına girdiğini belirtti.

Kalkan, bir kaza sonrası vefat durumunda aile bireylerinin yaşayabileceği maddi sorunlara karşı güvence sağlamak dışında, kalıcı sakatlık veya yaralanma durumlarında da tedavi giderlerini karşılamasının ferdi kaza sigortasının sağladığı en önemli güvencelerden biri olduğu bilgisini paylaştı.

Bunların yanında araç bakımı, çekici hizmeti, diş bakım, muayenesi gibi ek teminatların da ferdi kaza sigortasının sunduğu başlıca avantajlar arasında yer aldığını belirten Kalkan, çoğunlukla ücretsiz ya da indirim hakkı veren bu ek hediye teminatların sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebileceğini vurguladı.

Kalkan, ferdi kaza sigortasının genel şartlarının, kaza sayılan ve sayılmayan halleri, sigortadan hariç durumları, teminat açıklamalarını ve belirli olan limitleri kapsadığına dikkati çekerek, "Kaza sayılan haller birdenbire ve beklenmeyen şekilde çıkan gazların solunmasından, yanıklardan, ani bir hareket sonucu kas veya sinirlerin incinmesinden, yılan veya haşere sokması sonucu zehirlenmelere ya da ısırılma ile kuduz sonucu vefat veya bedeni zararlardan oluşan hallere kadar uzanan birbirinden farklı durumları kapsar." açıklamasında bulundu.

Ferdi kaza sigortası ile hayat sigortası arasındaki ayrıma da vurgu yapan Kalkan, "Ferdi kaza sigortası ile hayat sigortası ayrımına dikkat etmek gerekli. Hayat sigortası her türlü vefat durumunu teminat altına alırken, ferdi kaza sigortası sadece kaza sonucu vefat durumlarını teminat altına alır. Hayat sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden hasta olunduğunda yararlanılabilirken, ferdi kaza sigortasında bir kaza sonrasında oluşan fiziksel bir hasar durumu ile sağlık masrafları karşılanır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.