Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Arsin Belediyesi’den Köylü Üreticilere Tescilli Destek!

Arsin Belediyesi’den Köylü Üreticilere Tescilli Destek!
13 Aralık 2021 11:35
288
A+
A-

Arsin ilçesindeki Holefter ve Ligene Köy Pazarı’na Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy’dan tescil desteği.

Arsin Belediyesi Holefter ve Ligene Köy Pazarı’na kurulduğu günden itibaren büyük destek veren Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy desteğini bir ileri aşamaya taşıyarak Arsin Belediyesi adına marka tescil başvurusunda bulunarak köy pazarının tescilini aldı.

Marka tescilinin günümüz dünyasında büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy “Günümüzde bütün ürünler markaları ile tanınıyor ve o şekilde kurumsallaşıp yayılıyor. Biz de Arsin ilçemizde Holefter ve Ligene köy pazarında başlatmış olduğumuz yerli üretim ve halk pazarı uygulamasını markalaştırarak hem şehrimizde hem de ülkemizde tanınır hale getireceğiz” dedi.

Marka patent işleminin tamamlanması ile birlikte önemli bir adım attıklarını ifade eden Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy “Holefter ve Ligene Köy Pazarına destek olmamızın ve bu hizmeti daha ileriye taşıma gayretimizin en önemli amaçlarından birisi vatandaşlarımızın ve hanım kardeşlerimizin köylerini terk etmeden oturdukları, ikamet ettikleri köylerinde, mahallelerinde kendi geçimlerini sağlayabilir hale gelmeleridir. Arsin Belediyesi olarak hanım kardeşlerimizin kendi el emekleri ve alın terleriyle birlikte aktif olarak üretim faaliyetlerinde bulunmasını destekliyoruz. Bu manada Arsin Belediyesi olarak üzerimize düşeni her zaman yerine getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Holefter ve Ligene Köy Pazarı’nda satılan ürünler için kalite standardı getirdiklerini belirten Arsin Belediye Başkanı Gürsoy “Üretim standartlarını oluşturmak ve pazarlama stratejisi geliştirmek için önemli kurumsal çalışmalar yaptık. Yöre halkına gelir elde etmelerini sağlayacak bir Pazar oluşturmak yalnızca bir yer oluşturma ile sağlanabilecek bir durum değil. Uzun vadeli gelir getirici bir pazara dönüşmesi için Arsin Belediyesi olarak Arsin’e değer kazandırmak için marka başvurusu belediyemiz tarafından yapıldı ve uygun görülerek tescil edildi. Şimdi sırada gelişen dünya standartlarında ürünlerimizin internet üzerinden online olarak da satışının yapılabileceği bir yazılım oluşturmak fikrimiz var. İnşallah bunu da yaparak hem köyümüzde aktif şekilde pazarımız da birebir gelen ziyaretçilere satış yapılacak hem de daha sonra ürünlerinden memnun kalan vatandaşlarımızın internet üzerinden aynı ürünleri ikamet ettikleri adrese de gönderebileceğiz” diyerek yeni hedeflerini açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.