Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 21°C




















Tarım sektörü temsilcilerinden Havza Belediye Başkanı İkiz'e ziyaret

Tarım sektörü temsilcilerinden Havza Belediye Başkanı İkiz'e ziyaret
3 Mayıs 2024 14:50
49
A+
A-

SAMSUN (AA) – Havza'da tarım sektörü temsilcileri, Belediye Başkanı Murat İkiz’i ziyaret etti.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Ilıca Tarım Kredi Kooperatif Başkanı Seyit Ahmet Ünal ile üyeler, İkiz’i makamında ziyaret ederek ilçede tarım sektörünün geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İkiz, ilçedeki tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi için her türlü iş birliğine açık olduğunu vurgulayarak, "Havza'da OSB ile tarım sektörü de büyüme eğilimine girecek. Gerek kenevir fabrikamız gerek açılması planlanan ayçiçeği yağ rafinerisi gibi yatırımlarla tarımsal üretim olumlu etkileşime girecek. İlgili kurumlarımızın destek ve hibe programı ile tarım sektörümüzün gelişimi için çalışacağız. İlçemizde kurulacak canlı hayvan borsası da bölgede söz sahibi olmamızda önemli rol oynayacak. Sulama projelerinin de takipçisi olacağız." dedi.

Genç ise ilçenin önemli tarım potansiyeli bulunduğuna dikkati çekerek, sulu tarımın yaygınlaştırılması için hızlı ve köklü çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi.

Havza ve çevresinde çok sayıda sulama göledi bulunduğunu fakat çiftçilerin bunlardan yeterince faydalanamadığını anlatan Genç, "Vahşi sulama tekniğini bırakarak kapalı sulama sistemine geçmemiz hem suyumuzu korumak hem de çiftçilerimizin sulama imkanlarından daha fazla faydalanması acısından elzemdir. Konu ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan ile görüştük, gerekli saha incelemelerine başladı. Belediye Başkanımız Sayın Murat İkiz'in de destekleri ile hızlı şekilde bu sorunu çözeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.