Dolar 32,2675
Euro 34,7264
Altın 2.403,12
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Açık
Trabzon
18°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 20°C
Cts 17°C




















GÜNCELLEME – Çorum'da kuvvetli rüzgar nedeniyle binaların çatısı uçtu, ağaçlar devrildi

BELEDİYENİN AÇIKLAMASI EKLENDİ

GÜNCELLEME – Çorum'da kuvvetli rüzgar nedeniyle binaların çatısı uçtu, ağaçlar devrildi
20 Nisan 2024 21:30
78
A+
A-

ÇORUM (AA) – Çorum merkez ve ilçelerinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı binaların çatısı uçtu, ağaçlar devrildi.

Kent merkezinde ikindi saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle restorasyonu devam eden Ulu Cami'nin minaresinden ahşap parçalar düştü. Bu parçalardan kaçmaya çalışırken düşen kişi yaralandı.

Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı, ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaçların yollara ve enerji nakit hatlarına devrilmesi nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı, bazı yollar ulaşıma kapandı.

Devrilen ağaçlar ve savrulan çöp konteynerleri de çevrede park halindeki otomobillere zarar verdi.

Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki bazı trafik levhalarının da devrildiği görüldü.

Alaca ilçesinde Sanayi Sitesi'ndeki bazı iş yerlerinin çatısı uçtu, bir iş yerinin de kapı kepenkleri yerinden söküldü.

Çorum Caddesi'ndeki bir oto galerinin çatısının uçması sonucu park halindeki 3 araç zarar gördü.

İlçedeki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurt binasının çatısı uçarken, bir binadan kopan güneş paneli de üzerine düştüğü otomobile zarar verdi.

Sungurlu ilçesinde kuvvetli rüzgar ve dolu hasara yol açtı.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle Fatih Mahallesi'nde bir evin bahçesindeki ağacın park halindeki otomobilin üzerine devrilmesi sonucu araçta hasar oluşurken, yol trafiğe kapandı.

Ayrıca Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir reklam tabelası kuvvetli rüzgarın etkisiyle eğildi.

Dodurga ilçesinde enerji nakil hatlarındaki kopmalar nedeniyle elektrik kesintisi oldu.

Çorum Caddesi Yunus Emre Bulvarı'nda bir apartmanın çatısından uçan tuğlalar, Hamza Karakaya'ya ait hafif ticari araca zarar verdi.

Esentepe Mahallesi İnönü Caddesi'nde bir ağacın üzerine devrildiği otomobilde hasar oluştu.

Yaklaşık 40 dakika etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle elektrik tellerinin kopması sonucu ilçe merkezinde elektrik kesintisi yaşandı.

Çorum Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kuvvetli rüzgarın başlamasıyla belediye ekiplerinin teyakkuza geçtiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından kentte oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ağaç devrilmesi olaylarıyla ilgili 25 ihbar alan Çorum Belediyesi ekipleri, anında müdahale etti. Parklarda ve yol kenarlarında fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Öte yandan, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler, sağanak ve sel riskine karşı şehir genelinde mazgal temizliği yaparak güvenlik önlemi aldı."

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.