Dolar 32,4017
Euro 34,7549
Altın 2.432,80
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 16°C
Cum 19°C




















Bedensel engelli milli bilek güreşçi, Avrupa'da ilk altın madalyanın peşinde

Bedensel engelli milli bilek güreşçi, Avrupa'da ilk altın madalyanın peşinde
7 Nisan 2024 11:45
50
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta engelli milli bilek güreşçi Sezer Uslucuk, Slovakya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda zirvede yer alarak başarılarına yenisini eklemek istiyor.

Gökçebey ilçesi bağlı Bakacakkadı beldesinde yaşayan 32 yaşındaki Uslucuk, son olarak Samsun'da 1-2 Mart'ta yapılan Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde 65 kilo sol kolda zirvede yer aldı.

Günde 3 saat antrenman yapan yürüme engeli milli sporcu, Slovakya'da, 2-12 Mayıs'ta düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor.

– Şampiyonaya yaklaşık 3 saatlik idmanlarla hazırlanıyor

Uslucuk, AA muhabirine, geçen aylarda Gökçebeyspor'a transferinin gerçekleştiğini ve memleketinin kulübünde başarı elde etmenin ayrı bir mutluluk olduğunu dile getirdi.

Sıkı antrenman programında sırasıyla göğüs, omuz, kol ve bilek çalışması yaptığını anlatan Uslucuk, yaklaşık 3 saati bulan idmanlarının yoğun ve yorucu geçtiğini aktardı.

Uslucuk, milli formayı terletmenin kendisine gurur verdiğini dile getirerek, yeni başarılar kazanmak için hiç durmadan çalıştığını kaydetti.

Önünde zorlu bir süreç bulunduğunu, öncelikle Avrupa şampiyonluğunu kazanmayı, daha sonra da dünya şampiyonasında aynı başarıyı tekrarlamayı istediğine değinen Uslucuk, "Bilek güreşinde Avrupa ve dünya şampiyonu olmak çok farklı bir gurur. İstiklal Marşı'mızı okutup ülkeme gururla dönmek istiyorum."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.