Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Naturelgaz net karı geçen yıl 96,5 milyon lira oldu

Naturelgaz net karı geçen yıl 96,5 milyon lira oldu
28 Mart 2024 12:25
42
A+
A-

ANKARA (AA) – Global Yatırım Holding iştiraki Naturelgaz, geçen yıl için 96,5 milyon lira net kar açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, taşımalı doğal gaz pazarında faaliyet gösteren Naturelgaz 2023 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, şirket geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 10 hacim büyümesi kaydederek, 251 milyon metreküplük toplam satış hacmine ulaştı.

Taşımalı doğalgaz hizmeti götürülen ilçe ve belde sayısını 128'e çıkaran Naturelgaz, şehir gazı iş kolunda yüzde 68 büyüme ile 117 milyon metreküp satış hacmine ulaştı.

Geçen yıl, kapasite artırmaya ve maliyet azaltmaya yönelik 377 milyon lira yatırım yapan Naturelgaz, ağırlıklı olarak güneş enerji santrali (GES), yeni CNG dolum tesisi, taşıma kapasitesini arttırıcı ekipman imalatı ve tedarikine yoğunlaştı.

Söz konusu dönemde, şirketin toplam satışları 4 milyar lira, brüt karı ise 783 milyon lira olarak gerçekleşti. Esas faaliyet karı 384 milyon lira seviyesinde olan şirketin toplam faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) ise 699 milyon lira seviyesine ulaştı. Geçen yıl sonu itibariyle şirketin toplam net karı 96,5 milyon lira oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Naturelgaz Genel Müdürü Hasan Tahsin Turan, stratejik hedefler doğrultusunda büyümeye devam ettiklerini belirterek, "2024 yılında hacmen büyümeye devam ederken, aynı zamanda karlılık rakamlarımızın da büyümesini hedeflemekteyiz. Yönetim kurulumuz bugün aldığı karar ile, 25 Nisan tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda 320 milyon liranın kar payı olarak dağıtılmasının pay sahiplerinin onayına sunulmasına karar vermiştir. Böylece halka arzından itibaren her yıl kar payı dağıtan Naturelgaz bu geleneği bu yıl da devam ettirmektedir." ifadelerini kullandı.​​​​​​​

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.