Dolar 32,2952
Euro 34,6307
Altın 2.414,74
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Yağmurlu
Trabzon
16°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C




















GELECEĞE VE MİLLETE OLAN YATIRIMLARA SUNİ GÜNDEMLER PATİNAJI

GELECEĞE VE MİLLETE OLAN YATIRIMLARA SUNİ GÜNDEMLER PATİNAJI
20 Mart 2024 13:34
171
A+
A-

NEVZAT AKSOY

GELECEĞE VE MİLLETE OLAN  YATIRIMLARA SUNİ GÜNDEMLER PATİNAJI

Değerli okuyucularımız herkese dua ve selamla yazıma başlıyorum.
Gün yok ki bizi gerçek sorun ve sancılarımızdan uzaklaştıran, erteleten, adeta ülkenin ve milletin kanayan yarasına acil çözümler üretme aşamalarına, gündemde ve siyaset kulvarında boş, gereksiz, gündem dışı bir incir çekirdeğini doldurmayacak, gündemlerle geçmesin.Bu geçirdiğimiz  beyhude gerçek sancılarımıza çözüm bulma ve ilerleme yolumuza adeta neşter vurduğumuzun farkında mıyız acaba?
Hep gündem, ve siyaset kulvarı, ülkenin ve milletin en çok adeta imdat diye bir çığlık atarcasına kurtuluş çareleri beklerken, hiç beklenmedik, boş ve gündem dışı polemiklerle, meşguliyet, ve kısır çekişmelerle zaman kaybedilmesi, giderek büyüyen sorun ve sıkıntıları halı altına süpürülmesiyle bitirebileceğimize ve bahane, ve oyalamalarla günü kurtaracağımıza inanıyorsak, ne kadar yanıldığımızın farkına varmamız gerekir.

Vakit nakittir hesabı, her müdahale ve çözüm gecikmeleri, ve Sümen altı edilmesi, geleceğimize bir enkazdır. Yıllarca bir gelenek haline gelmiş, acilliyeti, fuzuli gündemlere kurban ettiğimiz için, geçmişten es geçilmiş, saklanmış, rafa konulmuş, sorun ve sıkıntıların enkazları, bizlere miras kalarak hep yerimizde sayarak, sözde ilerlediğimizi, kalkındığımızın kanaatine varmak sadece beyhude bir düşünceden ibarettir. Zamanında atılmayan bir adım yerine, tabiri caizse bugün yüz adım atmak zorunda kalıyoruz.
Bu gün gündem işsizlik, enflasyon, ve dış ilişkilerin normale dönmesi için, kararlılık ve büyük bir azimle, siyasi çekişme ve parti iç hesaplarını bir kenara bırakıp, ülke ve milletin geleceği için, gündemi fuzuli, ve kişisel çıkarlara feda etmemesi için, kaynaşma ve ortak çözüm üretmek için bir çaba ve gündemle meşguliyet yörüngesinde yol alması ve buluşması gerekir. Siyasetin ve ülke yönetmenin doğası da zaten uzlaşma ve ülkenin ve milletin içinde bulunduğu, faraziyeleri gidermek değil midir?

Eğer sorun ve amaç, vatan ise, millet ise çözüm bekleyen sorun ve sıkıntılar ise gerisi teferruattır. Bir hadiste anlattığı gibi Vatanı sevmek imandandır. Eğer gerçek anlamda vatanımızı, devletimizi, milletimizi, bayrağımızı seviyorsak, ülkenin önünü kapatacak, kısır ve boş kıskançlıklardan sıyrılmaya, ülkenin ve milletin makus talihini değiştirecek başarı ve hizmetlere hep beraber katkı sağlayarak, yarınlarımızın geleceğini, eksen kaymaları, ve Sünni gündemlere kurban etmeyelim. Çünkü bir ülkenin başarıya giden yolundan da olumsuz gündemler yaratmak, siyaset değil o ülke için cinayettir. Saygı ve sevgilerimle

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.