Dolar 32,2069
Euro 35,1096
Altın 2.475,73
BİST 10.211,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C




















Akfen Yenilenebilir Enerji'nin “Enerji'nin Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri” projesine ödül verildi

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin “Enerji'nin Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri” projesine ödül verildi
12 Mart 2024 11:35
65
A+
A-

ANKARA (AA) – Akfen Yenilenebilir Enerji, sahip olduğu santrallerin bulunduğu bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik çeşitli eğitimlerin verildiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri" programıyla 6'ncı Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde "Enerjimiz Geleceğimiz" ödülüne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ödül Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör'e takdim edildi.

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin, Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Kırsal Bölge Eğitim Seminerleri" programıyla kadınlara sağlık, hijyen, çocuk gelişimi ve dijital okuryazarlık gibi alanlarda yüz yüze eğitimler verilerek toplumsal dönüşümün önemli bir parçası olmaları hedefleniyor.

Eğitimlerine devam eden Akfen Yenilenebilir Enerji şirketi, santral yatırımlarının bulunduğu 18 ilde 27 farklı kırsal bölgede yaşayan kadınlara 2017'de "Evde Okullu Olduk", 2018'de "Önce Sağlık", 2019'da "Hijyen Sağlıktır" ve "Tasarruf Evimizde, Gelecek Elimizde" projelerini hayata geçirdi.

Bu kapsamda, 4 farklı sosyal sorumluluk projesinde toplam 6 bin 800 kadına çeşitli konularda yüz yüze eğitim verildi. Projelerle dolaylı olarak ulaşılan kişi sayısı ise 20 bini aştı.

Şirketin bu yıl başladığı "Dijitaldeki Ayak İzimiz" projesiyle kırsal bölgelerde yaşayan kadınlar ve aileler, dijital platformların doğru ve güvenli kullanımı konusunda bilinçlendirilecek. Proje, hukuksal, sosyal, fizyolojik ve psikolojik sorunların önlenmesine katkı sağlayarak toplumsal farkındalık yaratılması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.