Dolar 32,4980
Euro 34,9033
Altın 2.440,43
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C




















Karmod depolama tankları İtalya'da Adblue üretiminde kullanılacak

Karmod depolama tankları İtalya'da Adblue üretiminde kullanılacak
11 Mart 2024 18:20
66
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Karmod polietilen depolama tankları İtalya'da Adblue üretiminde kullanılacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 20 tonluk polietilen depolar İtalya'nın kuzeyinde Venedik yakınındaki Treviso şehrinde yer alan Adblue üretim tesisine gönderildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Plastik Grubu Satış Müdürü Selçuk Kaya, depolama tanklarının Adblue imalatına özel üretildiğini belirtti.

Ürünlerinin Avrupa pazarında ilgi gördüğünü vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Adblue bilindiği üzere dizel motorlu araçların daha çevreci bir yaklaşımla çalışmasını sağlayan, hava kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlayan bir kimyasal madde. Avrupa genelindeki Adblue üretimi Avrupa Birliği ve Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği (VDA) belgelendirme sistemi tarafından denetlenmektedir. Polietilen depolarımızı bu denetlemelere uygun teknik özelliklerde üretim yapmaktayız. Bu nedenle depolarımız Adblue ile birlikte mazot, asit gibi özel kimyasalların depolanması için Avrupa ülkelerinde ilgi görüyor. Ülkemizden Avrupa ülkelerine nakliye imkanlarının alternatifli olması su benzeri sıvı gıda ürünleri ile kimyasal ürünlerin depolandığı tankların ihracatını kolaylaştırıyor."

Kaya, proje kapsamında 11 adet 20 tonluk polietilen depolama tankının üretimini gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Depolarda Adblue'ye özel manşon ve bağlantı ekipmanları kullanıldı. 3 tıra yüklediğimiz üretimler Ro-Ro taşımacılığı ile İstanbul'dan Trieste limanına transfer edildi. Buradan da kara yolu ile üretim tesisine ulaştırıldı. Toplam kapasitesi 220 ton olan depolama tankları Adblue üretimi fermantasyon aşamasından üretim sonrası depolamaya kadar tüm süreçlerde kullanılacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.