Dolar 32,5246
Euro 34,8680
Altın 2.443,79
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C




















İlham veren kadınlar “Daha Eşitlikçi Bir Dünya” panelinde buluştu

– İş Bankasının düzenlediği panelde, farklı alanlarda başarılı kadınlar ilham verici hikayelerini paylaştı

İlham veren kadınlar “Daha Eşitlikçi Bir Dünya” panelinde buluştu
8 Mart 2024 19:15
60
A+
A-

İSTANBUL (AA) – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İş Bankasının düzenlediği panelde başarılı kadınlar, hikayelerini ve deneyimlerini paylaştı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası, Birleşmiş Milletler'in (BM) bu yıl "Kadınlara yatırım yapın: İlerlemeyi hızlandırın" temasıyla kutladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Daha Eşitlikçi Bir Dünya" paneli düzenledi.

İş Bankası Sermaye Piyasaları Müdürü Işıl Dadaylı'nın açılış konuşmasını yaptığı panelde spor, tarım, sanayi, bilim gibi farklı alanlarda başarılı işlere imza atan kadınlar, iki ayrı oturumda bir araya gelerek ilham verici hikayelerini, kendilerini başarıya götüren yolda yaşadıkları deneyimleri paylaştı.

Moderatörlüğünü Nilay Örnek'in yaptığı "Güçlü Kadın Güçlü Gelecek" oturumuna Fenerbahçe Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru Güzel, milli tenisçi Çağla Büyükakçay ve KOÇKAM bursiyeri ve Konuşmamız Gerek Derneği Eş Kurucusu İlayda Eskitaşçıoğlu katıldı.

İş Grubu Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı Barış Karakullukçu'nun moderatörlüğünü üstlendiği "Girişimcilik Dünyasında Kadın" oturumunda ise İş Bankasının ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı'nın mezunlarından, Juphy'nin ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Alara Eren İplikçioğlu, Yüzeytek Yüzey İşlem Teknolojileri Sanayi Kurucusu Ferda Yazıcıol ve Hatay'da ipekböceği yetiştiriciliği yapan Tülay Genç katıldı.

– "Kadınların seslerini yükseltmenin, deneyimlerini paylaşmanın önemli olduğunu düşünüyoruz"

Açıklamada paneldeki konuşmasına yer verilen Dadaylı, kadının toplumsal hayatta daha güçlü bir konuma sahip olmasının, profesyonel yaşamdaki ağırlığının artmasıyla mümkün olabileceğine, bunun için de kadınları iş hayatına hazırlayacak sürecin gözden geçirilerek iyileştirilmesinin önem taşıdığına inandıklarını belirtti.

Aile hayatı, eğitim süreci ve toplumsal hayat üzerinden çizilecek bir çerçeve iş hayatında kadınları daha fazla sorumluluk gerektiren pozisyonlarda ve girişimci olarak görmek için neler yapılabileceği konusunda da yol gösterici olacağına dikkati çeken Dadaylı, iş hayatında kadın yönetici oranının düşük olduğunu vurguladı.

Dadaylı, Borsa İstanbul'a kayıtlı 512 şirkette kadın yönetim kurulu üyesi oranının yüzde 17,9, tüm yönetim kurulu erkeklerden oluşan şirket sayısının ise 179 olduğunun altını çizdi.

3'üncü yaşını kutlayan İş Portföy İş'te Kadın Hisse Senedi Fonu'na ilişkin de bilgilere değinen Dadaylı, "Fondan elde edilen gelirin yüzde 50'si KOÇKAM'a aktarılarak bilimsel araştırmalar için kaynak oluşturuyor. Yatırım evreninde 198 şirket bulunuyor, fon yüzde 85 getirisiyle 2023'de hisse senedi yoğun fonlar arasında ilk 5'te yer alırken toplam büyüklüğü 1 milyar liraya, yatırımcı sayısı 29 bine ulaştı." değerlendirmesinde bulundu.

İş Grubu Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı Barış Karakullukçu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların bugün sahip olduğu hakları ne kadar zor kazandığının hatırlanmasının önemli olduğunu belirtti.

İlham verici kadın hikayelerinin paylaşıldığı, genç kadınların ileride zorlandıkları dönemlerde feyz alabilecekleri yolculuklarla tanıştığı bir gün olması dileğini paylaşan Karakullukçu, girişimcilik dünyasında kadınların yerini vurguladı.

Karakullukçu, "Türkiye'de kadın girişimci oranının yüzde 14-15 olduğu bir durumda daha fazla girişimci kadınla hem ekonomimizin gelişeceğini hem de sosyal fayda oluşacağına inanıyoruz. Bu yüzden kadınların seslerini yükseltmenin, deneyimlerini paylaşmanın önemli olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.