Dolar 32,2711
Euro 34,6754
Altın 2.393,76
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 20°C
Açık
Trabzon
20°C
Açık
Per 18°C
Cum 21°C
Cts 16°C
Paz 16°C




















Ortahisar’ın Ümit’i Çebi, Sahada Dengeleri Değiştiriyor

Ortahisar’ın Ümit’i Çebi, Sahada Dengeleri Değiştiriyor
4 Mart 2024 11:08
134
A+
A-

Ortahisar’ın Ümit’i Çebi, Sahada Dengeleri Değiştiriyor

Saadet Partisi’nin Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ümit Çebi, 31 Mart seçimleri yaklaşırken saha çalışmalarını hızlandırarak devam ettiriyor. Esnaf ve pazar yerlerini sık sık ziyaret eden Çebi, Araklı Belediye Başkanlığı döneminden gelen tanınırlığı ve sevilirliği ile avantajlı bir konumda görünüyor.

Çebi, yaptığı konuşmalarda Araklı’daki belediye başkanlığı deneyimine sıkça atıfta bulunarak, bu deneyimin Ortahisar için de geçerli olduğunu vurguluyor. Genel siyasetten uzak duran Çebi, yerel siyasette diğer adayların iyi profillere sahip olduğunu belirtirken, Ortahisar’ı en iyi şekilde yönetebileceğini iddia ediyor ve bunun nedenini 25 yıllık belediyecilik deneyimiyle açıklıyor.

Saha ziyaretlerinde gözlemlediği yoksulluk durumuna dikkat çeken Çebi, bu durumun sadece kötü ekonomik kararlarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda adaletsiz ve ranta dayalı bir belediyecilik anlayışının sonucu olduğunu belirtiyor. Çebi, Ortahisar’da yoksulluğu ortadan kaldıracak projelerinden bahsederek, adaletli, dürüst ve üretime dayalı bir belediyecilik anlayışıyla halkın sorunlarına çözüm üreteceklerini vurguluyor.

Üretim faaliyetlerine ağırlık vererek dünya pazarlarında rekabet edebilir hale gelmeyi hedefleyen Çebi, Ortahisar’da yeni istihdam alanları yaratacaklarını ve işsizlikle mücadele edeceklerini söylüyor. Gıda ürünleri fabrikası, ayakkabı ürünleri fabrikası ve altın/gümüş fabrikası gibi projelerle işsizliğe çare olacaklarını ifade ediyor.

Çebi’nin bu projeleriyle halk arasında umut yarattığına dikkat çekiliyor. Ortahisar’a “Ümit” olacağını sürekli vurgulayan Çebi, ayrıştırmayan ve birleştiren bir belediye başkanı olacağının sözünü veriyor. Bu söylemler, Çebi’nin sahadaki etkisini arttırarak dengeleri değiştiriyor.

Çebi’nin iddialı söylemleri ve vaatleri, seçim atmosferinde dikkat çekiyor ve Ortahisarlıların tercihlerini şekillendirecek gibi duruyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.