Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C




















Kale Grubu'nda 3 üst düzey yönetici değişimi gerçekleşti

Kale Grubu'nda 3 üst düzey yönetici değişimi gerçekleşti
27 Şubat 2024 11:00
60
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Kale Grubu'nda, 3 üst düzey yönetici pozisyonunda görev değişimi yaşandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kale'de, yeniden yapılanma süreci kapsamında üst düzey atamalar gerçekleşti.

Kale Grubu'nun İnsan Kaynakları Politikası çerçevesinde uyguladığı ve üst düzey yöneticilerinin bir sonraki pozisyonlara hazırlanmasını öngören "Halefiyet Prensibi" çerçevesinde gerçekleştirilen şirket içi atamalar kapsamında, grup yönetiminin yanı sıra Kaleseramik ile Kalekim şirketlerinin üst yönetiminde yeni görevlendirmeler yapıldı.

Kale Grubu bünyesinde, son 10 yılı Üretim Sistemleri ve Operasyonel Gelişim'den sorumlu Kale Grubu Başkan Yardımcılığı olmak üzere, 35 yıldır önemli görevlerde bulunan Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Holding İcra Kurulu Üyesi Kadri Tarık Özçelik, kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Özçelik'in emekliliği ile boşalan Kale Grubu Başkan Yardımcılığı görevine, Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş getirildi.

30 yıldır Kale Grubu'nda sırasıyla Kaledekor, Kalekim ve Kaleseramik şirketlerinde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Akbaş, 2019 yılından bu yana Kaleseramik Genel Müdürü olmasının yanı sıra grup şirketleri Kalenakliyat, Kalemaden ve Kalefrit'te de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışıyordu. Akbaş, Kale Grubu Başkan Yardımcılığı görevi uhdesinde Kale Holding bünyesindeki Kalemaden, Kalefrit ve Kalenakliyat Yönetim Kurulu Başkanı görevlerine devam edecek.

Yeni görevlendirme kapsamında, Altuğ Akbaş'tan boşalan Kaleseramik Genel Müdürü görevi ise Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu'na devredildi.

2001 yılında Kale Grubu şirketlerinden Kale Pazarlama'da Kalekim Ürün Sorumlusu olarak iş hayatına başlayan ve Kale Grubu'nda önemli üst düzey görevlerde bulunan Karaoğlu, 2019 yılından bu yana Kalekim Genel Müdürü unvanının yanı sıra grup şirketlerinden Kalekim Lyksor'un Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışıyordu. Yaptığı başarılı çalışmalarla önemli yönetsel tecrübeye sahip olan Timur Karaoğlu, 1 Mart itibarıyla yeni görevine başlayacak.

Kale Grubu'nda yapılan atamalar çerçevesinde, Timur Karaoğlu'ndan boşalan Kalekim Genel Müdürü unvanını, şirketin Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Gönültaş devraldı.

2000 yılından itibaren Kalekim şirketi bünyesinde önemli görevlerde bulunan ve 2019 tarihinden bu yana da Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmalarına devam eden Gönültaş da 1 Mart itibarıyla yeni görevine başlayacak.

– "Kale Grubu öncülük etmeye devam edecek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kale Grubu Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, yeni atamaların Kale Grubu'nun vizyonunu yansıttığını ve şirkete dinamizm getireceğine inandığını belirterek, "Türkiye'nin öncü sanayi gruplarından biri olan Kale Grubu, yeni yılda da yine her biri alanında öncü şirketleri ile sektörlerine öncülük etmeye devam edecektir. Atamalar, grubumuz ve şirketlerimiz için önemli bir bayrak değişimidir. Yeni atanan arkadaşlarımızın devraldıkları bayrakları, bilgi ve birikimleri ile çok daha ileriye taşıyacağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.