Dolar 32,3778
Euro 34,7272
Altın 2.425,48
BİST 9.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C




















Visa'dan dünya genelinde 67 milyon KOBİ'ye dijital destek

Visa'dan dünya genelinde 67 milyon KOBİ'ye dijital destek
23 Şubat 2024 14:25
43
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Visa, dünya çapında 50 milyon küçük ve orta büyüklükteki işletmenin (KOBİ) dijital dönüşümünü desteklemeye yönelik üç yıllık taahhüdünde hedefini aşarak, sunduğu desteklerle 67 milyon mikro ve küçük işletmeye ulaştığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, küresel ekonominin belkemiği konumunda olan KOBİ'ler, dünya genelindeki toplam işletme sayısının yaklaşık yüzde 90'ını, küresel istihdamın ise yüzde 50'sinden fazlasını oluşturuyor.

Visa, bu gerçekten hareketle, 2020'de 50 milyon KOBİ'ye dijital destek sağlama hedefini duyurmuştu. Şirket, üç yıla yayılan taahhüdü sayesinde, hedefini aşarak yaklaşık 67 milyon KOBİ'ye ulaştığını açıkladı.

– Visa, Türkiye'de KOBİ'lerin dijitalleşmesini farklı programlarla destekliyor

Visa, Türkiye’de de KOBİ'lerin dijitalleşmesi alanında uzun yıllardır çalışmalar yürütüyor. Visa'nın Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve TÜRKONFED ile 18 ilde yürüttüğü İşimi Yönetebiliyorum programı ile KOBİ'lere büyüme potansiyellerini gerçekleştirmek üzere finansal disiplin ve dijitalleşme başlıkları altında yüz yüze ve online eğitimler veriliyor.

Ayrıca program kapsamında KOBİ'lerin e-ticarete geçişlerine yönelik dijitalleşme destek programı yürütülüyor ve üçte biri deprem bölgesinden olmak üzere mikro işletmelere mentorluk hizmeti veriliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa'nın, KOBİ'lerin artan dijitalleşme ihtiyacına yönelik hayata geçirdikleri Türkiye'nin dijital dönüşüm üssü olan Akıllı KOBİ Platformu da KOBİ'lere ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri aynı çatı altında karşılama imkanını sunuyor.

Visa'nın UNDP ve Habitat Derneği ile gerçekleştirdiği Emekten Sepete Programı ile kadın kooperatiflerinin satışlarını e-ticaret platformları veya kendi web siteleri üzerinden yapmalarına yönelik eğitimler alarak, ürünlerini ülke genelinde satmaları hatta yurt dışına ihraç etmeleri sağlanıyor.

– "KOBİ'lerin dijitalleşmesini çok boyutlu bir yaklaşımla ele alıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, Türkiye'de ticaret siciline kayıtlı şirketlerin yüzde 99'dan fazlasını oluşturan KOBİ'lerin güçlendirilmesi, Visa olarak önceliklendirdikleri alanlardan biri olduğunu belirtti.

Mümin, açıkladıkları küresel sonuçların Türkiye'de yürüttükleri çalışmaları da kapsadığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"2024, Visa'nın Türkiye'de faaliyet gösterdiği 40. yıl olması bakımından bizim için özel bir yıl. 40 yıldır ülkemiz ekonomisinin dijitalleşmesi için çalışıyoruz. Ekonominin belkemiği olan KOBİ'lerin de dijitalleşmesini de çok boyutlu bir yaklaşımla ele alarak ticaretin nitelikli bir şekilde gelişmesine katkıda bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.