Dolar 32,2033
Euro 35,1015
Altın 2.472,41
BİST 10.170,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C




















Vakıf GYO'ya “Kurumsal Yönetim Notunu En Çok Artıran Kuruluş” ödülü

Vakıf GYO'ya “Kurumsal Yönetim Notunu En Çok Artıran Kuruluş” ödülü
29 Nisan 2024 15:40
34
A+
A-

İSTANBUL, (AA) – Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından "Kurumsal Yönetim Endeksi'nde Notunu En Çok Artıran Kuruluş" ödülüne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kurumsal yönetim anlayışının tanınmasını, gelişimini ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesini teşvik etmek amacıyla Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen "XIV. Kurumsal Yönetim Ödülleri" töreni gerçekleştirildi.

Çeşitli kategorilerde verilen ödüllerde, "Kurumsal Yönetim Endeksi’nde Notunu En Çok Artıran Kuruluş" kategorisinde Vakıf GYO ödül aldı. Ödülü, şirket adına Vakfı GYO Genel Müdürü Onur İncehasan aldı.

Adil, şeffaf, sorumlu ve hesap verilebilir olma ilkeleri doğrultusunda, sermaye piyasaları ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir büyüme hedefleyen Vakıf GYO, 2021 yılından itibaren Borsa İstanbul (BİST) Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer aldı.

Şirket, 2020 yılında başlattığı Kurumsal Gelişim Projesi kapsamında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik İlkeleri'ne uygun bir entegre yönetim modeli geliştirdi. Bu model, Vakıf GYO’ya geçen yıl Kasım ayında KalDer tarafından verilen "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandırdı. Söz konusu ödülle Vakıf GYO, altı yıl sonra bu prestijli ödülü kazanan ilk kuruluş oldu.

Şirket ayrıca, Sermaye Piyasası Kurulu'nun belirlediği bağımsız derecelendirme kuruluşları tarafından Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri, Yönetim Kurulu kategorilerinde yapılan değerlendirme sonucu elde ettiği 9,33 skor ile 2023 yılında bir önceki yıla göre "Kurumsal Yönetim Endeksi’nde Notunu En Çok Artıran Kuruluş" ödülünü almıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.