Dolar 32,2125
Euro 35,0907
Altın 2.473,77
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Yağmurlu
Trabzon
16°C
Yağmurlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 19°C




















İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu “Bilim Kuşağı Atölyeleri” ile 750 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor

İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu “Bilim Kuşağı Atölyeleri” ile 750 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor
31 Ocak 2024 15:35
65
A+
A-

ANKARA (AA) – Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu, 6 Şubat depreminden etkilenen bölge başta olmak üzere çocuklara erken yaşta bilim ve bilimsel düşünce ile tanışmasına katkıda bulunmak amacıyla "Bilim Kuşağı Atölyeleri" ile 2025'e kadar 750 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Petrol Ofisi Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu, söz konusu meydana gelen depremden etkilenen bölgelerdeki çocuklara yönelik olarak devreye alındı "Bilim Kuşağı Atölyeleri" ile 2023'te 87 bin 304 çocuğa ulaştı.

Çocukların deneyler yaparak temel bilimsel kavramlarla tanışmalarını, bilim ve teknolojiye duydukları ilgiyi ve merak duygularını artırmayı amaçlayan proje, bilim eğitimcisi ve bilim gönüllüleri gözetiminde, 8-13 yaş arası çocukların katılımıyla gerçekleştiriliyor. Projenin, öğrencilerin akademik ve sosyal başarısına da pozitif etki etmesi hedefleniyor.

– "Birlikte, akıl ve vicdanla bilimin ışığında hareket edelim"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, 100. yılını kutlayan İş Bankası'nın, ilk günden bu yana sürdürülebilir kalkınmayı en büyük öncelik olarak gördüğünü belirterek, projenin deprem bölgesindeki çocukların hayal kurmaya teşvik etmek, geleceğe güvenle ve umutla bakan bireyler haline dönüştürmek ve bölgede istihdamı artırmak amacıyla geliştirildiğini ifade etti.

Aran, "Var olan bir ihtiyacın karşılanmasında birlikte hareket edilmesi durumunda ancak makro düzeyde bazı şeyler değişecek ve bir kartopu etkisi yaratılacaktır." ifadelerini kullandı.

Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu da söz konusu atölyelerin toplumun yüzde 25'inden fazlasını oluşturan çocukların gerçek potansiyellerinin açığa çıkmasında önemli rol oynayacağının altını çizerek, "Hedefimiz çocukları bilimle, sorgulama becerisiyle buluşturarak akıl ve vicdanla üreten sağlıklı ve mutlu bireyler olmalarına katkı sağlamak. Bilimin sıcak ve eğlenceli yüzüyle bir araya gelen, kendilerini güven ve mutlulukla ifade eden çocukların tarihi yeniliklere önayak olacağından emin olduğumuz fikirlerini duymak için sabırsızlanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Abbasoğlu, "Deprem bölgesinden başlayarak tüm yurda yayacağımız proje ile 2025 sonu itibarıyla 750 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz ki bu sadece başlangıç. Yarınlarımıza anlamlı katkılar sağlama heyecanımıza ortak olan Türkiye İş Bankası ile yol almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.