Dolar 32,5326
Euro 34,8924
Altın 2.442,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C




















“Sinangil Gluten YOK” markalı ürünler daha erişilebilir olacak

“Sinangil Gluten YOK” markalı ürünler daha erişilebilir olacak
16 Ocak 2024 11:30
71
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Sinangil ambalajı ile tüketiciyle buluşan glütensiz unlar artık Sinangil Gluten Yok ambalajıyla satışa sunulacak.

Eksun Holding açıklamasına göre, Çölyak Vakfı'nın Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdiği temasların olumlu sonuçlanmasıyla birlikte zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale geldi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından, zincir marketler, glütensiz ürünler başta olmak üzere, ihtiyaca yönelik özel reyonlar açacak. Çölyak hastalarını ve glüten intoleransına sahip kişileri de yakından ilgilendiren kararla birlikte glütensiz un, ekmek ve atıştırmalık çeşitleri tüketiciye ulaşabilecek.

Daha önce Sinangil ambalajı ile tüketiciyle buluşan glütensiz unlar, artık Sinangil Gluten Yok logolu ambalajlarda satışa sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, Çölyak Vakfı'nın yürüttüğü görüşmeler neticesinde ortaya çıkan yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Bu kararın çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir gelişme olduğunu işaret eden Demir, glütensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını öngördüklerini ifade etti.

Demir, Sinangil markası altında Türkiye’nin ilk paketli glütensiz ununu ürettiklerini bildirerek, şunları kaydetti:

"Tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran insan odaklı bir adım atmıştık. Daha sonra Çölyak Vakfı ve çölyak dernekleri ile işbirliği halinde ürün geliştirme sürecini yürüttüğümüz Sinangil Gluten Yok markamızı tüketiciyle buluşturduk. Bugün glütensiz un pazarında açık ara lideriz. Söz konusu pazarda Sinangil Gluten Yok markamız ile hiç vakit kaybetmeden daha fazla rafta yerimizi almak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu değerli kararı alan Ticaret Bakanlığımıza ve yürüttüğü temaslarla sürece katkıda bulunan Çölyak Vakfı’na teşekkür ediyorum."

Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi ise "Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Sayın Adem Başar ve Perakende Ticaret Dairesi Başkanı Sayın Burak Kaplan ile yaptığımız görüşmelerde; büyük zincir marketlerde glütensiz reyon olmadığını, bu marketlerde bir paket glütensiz ekmeğe dahi ulaşamadığımızı ve çölyak hastalarının ürünlere erişimdeki sıkıntılarını iletmiştik." ifadelerini kullandı.

Glütensiz ürüne erişimin önünü açan bu yönetmeliğin Resmi Gazete'de duyurulmasının memnun ettiğini belirten Beşikçi, "Zincir marketlere yönelik alınan aksiyon ile birlikte çölyak hastalarının okullarda, hastanelerde, kamu ve özel kuruluşlar ile işletmelerde glütensiz ürünlere ulaşabilmesi adına çalışmalarımızı yoğunlaştırdık." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.