Dolar 32,2582
Euro 34,7914
Altın 2.439,39
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Yağmurlu
Trabzon
18°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C




















İnternetten öğrendiği yöntemle takı üreterek aile ekonomisine katkı sağlıyor

İnternetten öğrendiği yöntemle takı üreterek aile ekonomisine katkı sağlıyor
25 Ocak 2024 12:20
81
A+
A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da sosyal medyada gördüğü videolar sayesinde evinde epoksi kullanarak kolye ucu, küpe, tespih ve anahtarlık gibi çeşitli eşyalar üreten 48 yaşındaki Ebru Koçak, aile bütçesine katkıda bulunuyor.

İki çocuk annesi Koçak, AA muhabirine, 7 yıl önce sosyal medya platformlarında takı yapımına ilişkin videolar izlemeye başladığını söyledi.

Reçine türü epoksi kullanarak ilk olarak kızının birkaç saç telini içine koyduğu kolye ucu hazırladığını anlatan Koçak, ardından da yeni çalışmalar geliştirdiğini ifade etti.

Koçak, içine kurutulmuş çiçek, deniz kabuğu, fotoğraf ve saç teli koyarak yaptığı kolye ucu, küpe, anahtarlık ve tespihin de yer aldığı hediyelik eşyaları, üyesi olduğu Her Adımda Kadın Derneğince kurulan stantlarda ve sosyal medya üzerinden sattığını belirtti.

Evinde ürettiği takılarda ve diğer eşyalarda en çok kurutulmuş çiçek kullandığına işaret eden Koçak, "Çiçekleri dağdan, yaylalardan, ormandan temin edip kurutuyorum. Deniz kenarına gittiğimde de deniz kabukları topluyorum. Çantamda mutlaka bir kutu, bir fanus oluyor. Onun içerisine değişik gördüğüm bütün çiçekleri toplayarak çalışıyorum." dedi.

Koçak, ürünlere yazın özellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiğini ifade ederek, "İşler büyüdükçe evde çalışmak zor oluyor. Devlet desteklerinden faydalanıp atölye açmak istiyorum." diye konuştu.

Kendi tasarımlarının yanı sıra sipariş üzerine de çalıştığını aktaran Koçak, bir müşterisi için yakınının mezar toprağı ve saçını, başkasına da çocuğunun ilk dişini içine yerleştirdiği tasarım yaptığını belirtti.

Üretmenin çok keyifli olduğunu vurgulayan Koçak, bu sayede iki çocuğunun eğitim masrafları başta olmak üzere aile ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.