Dolar 32,3779
Euro 34,7436
Altın 2.430,50
BİST 10.019,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C




















Artova'dan çıkan krizopras taşını kadınlar işliyorlar

Artova'dan çıkan krizopras taşını kadınlar işliyorlar
18 Ocak 2024 12:40
56
A+
A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Artova ilçesinde çıkan krizopras taşı kadınların elinde takıya dönüşüyor.

Artova Belediyesi 2021 yılında "Ekmeğini Taştan Çıkaranlar" projesini, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (OKA) sundu.

OKA tarafından 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında proje kabul edildi. 4 milyon 475 bin 661 lira destekte bulunulan proje ile ilçede 2022 yılı Aralık ayında taş atölyesi açıldı.

Artova Belediye Başkanı Lütvü Yalçın, AA muhabirine, atölyenin yaklaşık 2 yıldır hizmet verdiğini söyledi.

Atölyede ilçelerinden çıkartılan değerli bir taş olan krizopras taşını işlediklerini anlatan Yalçın, "Biz bu taşı yöresel olarak kalın diye Artova yeşili diye adlandırdık. Taşımız Artova'nın değişik yerlerinde çıkıyor. Taşın belediye ile buluşması 1 yıl önceye dayanıyor. Daha önceden bu taş değişik yerlere satılıyordu. Bu konuda çeşitli araştırmalar yaptık. Maden Tetkik Arama ekipleri ile sahayı gezdik. Gerçekten bu taş krizopras mı değil mi diye. MTA tetkiklerinden sonra gerçekten bu taş. Türkiye çapında yarı değerli değil tam değerli olan bir taş. " dedi.

Projeyi OKA ile hazırladıklarını hatırlatan Yalçın, "Cumhurbaşkanlığımızın, Bilim ve Sanayi Bakanlığımızın büyük destekleri var. Milletvekillerimize de teşekkür ediyorum. Projemiz geçti. Taş atölyemizde 22 kadını istihdam ediyoruz." ifadesini kullandı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.