Dolar 32,5450
Euro 34,9384
Altın 2.445,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C




















Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beinsport’ta canlı yayında açıkladı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beinsport’ta canlı yayında açıkladı.
30 Mayıs 2022 22:27
386
A+
A-

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugün yayıncı kuruluş Beinsport’un konuğu oldu.

2020 – 21 sezonu şampiyona Trabzonspor’un Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugün yayıncı kuruluş Beinsport’un konuğu oldu.

AĞAOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKİLDE: 

UĞURCAN’A BEN ŞAHSİ FİKRİM KALMASINDAN YANA

Uğurcan: Benim şahsi görüşümü soruyorsanız ben Uğurcan’ın takımdan kalmasına yanayım. Uğurcan Çakır’ı kaleden aldığınızda o ya da ona yakın kaleciyi oraya koymak zorundasınız. O boşluğu aldığınız paranın ne kadarlık kısmıyla dolduracaksınız. 10’a sattınız 7’ye doldurdunuz. O 3 için değer mi? Ben kalmasından yanayım.
Şu an itibariyle, onu da geçenlerde ifade ettim. Tek resmi teklif Ahmet Can’a geldi.

NWAKAEME’YE TEKLİF YAPTIK

Vedalaştığımız oyuncu yok. Gitmesi muhtemel oyuncuların, yerini dolduracak oyuncuların da çalışması 3 aşağı 5 yukarı tamamlanmış durumda.
Trabzonspor’un her oyuncusu değerli. Takıma katkı verdi.
Oyuncu Trabzonspor’a değer kattığı oranda, Trabzonspor değer katmıyor mu?
Geldiği lig, kulüp olarak değerlendirildiğinde her oyuncu için geçerli değil ama bugün performansını Trabzonspor kulübünde yüzde 200 oranında arttıran oyuncularımız var.

O noktada Trabzonspor kulübünün bir oyuncunun geldiği ligde..
Nwakaeme’ye teklif edilecek en yüksek rakamı teklif ettik.
Trabzonspor kulübünün yapabileceği bu. Tabiki değerli oyuncu. 4 yıl hizmet etti.
33 yaşına gelmiş olması beni fazla endişelendirmiyor.
Bir kere bu işin ucunu kaçırdığınız takdirde..
Benim bütçem belli bu işin içinde kalmak zorundayım.
O rakamları düşündüğünüzde yurt dışında buna benzer rakamlarla ki her transfer bir risktir doğru. O sıkıntıyı yaşayabiliriz.

Transferi erken yaparak öyle sıkıntıyı izale edecek zaman süreci var.
Biz teklifimizi yaptık cevap bekliyoruz.

TRANSFER POLİTİKASI:
Takıma bakıyorsunuz 1. ligden çıkıyor başarıl hoca iyi bir kadro. Mesela biz Bandırmaspor ile hazırlık maçı oynamıştık. Bandırmaspor takımını izlediğimde performanslarına baktığımda çok rahat Süper Ligde o haliyle 14, 15. sıralarda mücadele edecek takım görüntüsü verdi.
Nitekim, final oynayacaklar.
Ümraniye ile oynadık…
Türk futbol tarihinde bunun örnekleri  çok. Çıkıyorlar, önce hocayı değiştiriyorlar. Takımın yarıya yakını belki tamamı.. O başarılı hoca, takım oraya getiriyor ondan sonra çok farklı yapılar içine çıkıyor. Geldikleri gibi örnekleri çok.
Çok büyük para.. Oradan gelecek olan gelirin de neredeyse 2 katını harcayıp oraya gittiğinizde başarılı olamadığınızda o borcu nasıl ödeyeceksiniz hesabını yapacaksınız.
Yaptığımız transferler hiç oyuncu satmadan dahi sezon sonuna kadar bizi taşıyacak bütçe dedim.
Burada şampiyona olamasaydık dahi ki Allah korusun.. Trabzonspor’un bütçesinde dalgalanma olmayacaktı.
Hedefini koyarsınız bütün planları ona göre yaparsınız.
Geniş çerçeve çizeyim.
Hocanın bizden talebi 4 mevki..
Bunlarla alakalı olarak da şu ana kadar temasta bulunduğumuz 10 – 12 oyuncu var. Yine mantıklı bir şekilde kulübün finansal dengesini bozmayacak ama Şampiyonalar Liginde de gereken performansı gösterecek…
Bir noktaya geliyorsunuz performans  açısından hocanın sorumluluğu..

YABANCI KURALI-

14 oyuncu mu 12 oyuncu mu onu bilmiyorum. Yanılmıyorsam Fenerbahçe sezonu daha erken açmalı. Benim önümde süre var ama ben o planı revize etmek zorundayız. Ben planı Nisan ayında yapıyorum Mart ayında yapıyorum. Transferin başlamasına 2 hafta kalmış. Siz federasyon olarak hala net açıklayıcı bilgi vermiyorsunuz.

Naklen yayın ihalesi de neticelendirilemedi. Burada uzatma mı yapılacak, yeni ihaleye mi çıkacak.
Hadi bizim gelirlerimizin yüzde 30 ‘u teşkil ediyor. Hadi Anadolu Kulüplerinin yüzde 80 – 90’ı. Böyle bir açmazın içinde bıraktılar bizi, eski olmasın sayın Nihat Özdemir’de istifa etti gitti. Vekaleten göreve devam eden TFF Yönetim Kurulu da sürece kadar biz böyle radikal kararlar..
Nesi radikal Orası kurum değil mi?

8 + 3’ü destekleyen kulüpler tamamı…
1 sene uzatılsın diye talep var. Uygulamadan kaldırın denmedi.
Yabancı sayısının azaltılması konusunda federasyonda bu konuyu savunan yönetici dahil hepsinden istekli olan benim. Yerli oyuncu satışından en fazla oyuncu satışından kazanan kulüp biziz. Bu uygulama sıkıntılı bir uygulama değil. En fazla destekleyen Trabzonspor kulübü. Ama planlı ve programlı şekilde.
Hiç bir önlem almadan hop dükkanı kapattım. Neyi kapattın. Tam dükkanın önündeyiz nereye gideceğiz. Belli değil.
Hem bunu yapıyorunuz hem de rezerv lig uygulamasına karşı çıkıyorsunuz.
ANLAYAMAYANLAR, YASAK GETİRDİ

Maliyetli değil. Rezerv takım kuralım. 6 kulübü, 7 kulübü Trabzonspor Genç, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray Genç diye bu kulüpleri 3. Lige sokalım. Bu çocuklar Siirt’te, Batman’da, 3. Lig maçlarının oynandığı yerlerde kendilerinden yaşça büyüklerle oynasın. Acıyı görsünler, sertliği görsün. Orada performansı yükselen oyuncuyu A takıma alabiliyorsunuz. A takımda performans düşüklüğü gösteren oyuncuları da… 

Bunu anlattık. Herkes anladı ama anlayamayanlar bu uygulamaya karşı olan insanlardı. Bunu uygulamaya koymayanlar yabancı oyuncuya sınırlama getirdi. Bu neye benzer: 
YERLİ OYUNCU YETİŞTİRECEK!

Yerli oyuncuyu yetiştirecek ve geliştirecek futbol alt yapısına sahip miyiz? Geçen senenin U19 takımı şampiyona kim. Ahmet can haricinde U 19’dan oynayacak oyuncu çıkaramadık.
O oyuncular Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın aynı yaş grubundaki oyuncularla mücadele ediyor. Aynı seviye olunca geliştirme sağlayamazsınız.

AĞAOĞLU: O PARAYI VERİNCE UYAYAMAM
Şampiyonlukta pay sahibi. Ama tabi benim standartlarımda biraz pahalı transfer. Bonservis açısından baktığınızda. Beni rahatlatan tarafı ki parayı verdiğinizde rahatlayamazsınız. Ben öyle para verdiğimde uyuyamıyorum. Pozitif tarafı, o paranın ülke futbolu ekonomisi içinde kalması.
Aynı şeyi Bakasetas, Siopis ve Berat transferi içinde söylemiştim. Ülke içinde kaldı ödemiş olgunuz bonservis.

Ocak ayı transferi sizin bütün programınızı gözden geçirme şansı veriyor. Bunu iyi kullanma ve değerlendirmeniz lazım. Hocamızın talebi doğrultusunda ki camiamızın beklediği transferdi.

ABDULLAH AVCI’NIN TAKIMIN BAŞINA GELMESİ!

Avrupa Kupalarından men cezası alınca Sörloth, ayrıldı. Bazı oyuncularda ayrılmak istedi.
Netice itibariyle bir ölçüde takımın iskeleti bozuldu ve takım güç kaybetti. Türbülansa orada girdik.
Abdullah Avcı ile anlaştık. Elindeki oyuncu kadrosu ile o süreç içinde neler yapabileceğini çok iyi anlattı ve ifade etti bize. İşin doğrusu bire bir sezon sonu geldiğinde planladığı bize ifade ettiği program örtüştü.
Onu yaparken Şubat ayında, biz hoca ile önümüzdeki sezonu planladık.
Berat’ı aldık, Bakasetas ve Yunus’u kadromuza kattık o süreci öyle geçirdik.
2021’in Şubat ve Mart ayında bu sezonun 2021 – 22 sezonun planlamasını yaptık.
Hatta biraz garip karşılandı. Lig oynanıyor, Avrupa Kupaları hedefi var. Önümüzdeki sezonun plalaması ne demek?
Bu işin doğrusu o. Biz planlamamızı yaptık, kamp yerimiz, kamp tarihi, hazırlık maçları belliydi. Biz hazırlık maçlarını oynamaya başladığımız dönemde, şampiyonluk yarışındaki önemli rakiplerimizden bazıları daha antrenörüyle anlaşmamıştı. Hocanızla anlaşmadığınız yerde kalkar transfer yaparsanız, sonra yaptığınız transferi başka takıma göndermek zorunda kalırsınız.

PERES NİSAN AYINDA BİTMİŞTİ
Biz hazırlık kampına Marek ve Cornelius haricinde tam kadro olarak başladık.
Bruno Perez Nisan ayında bitmişti.
Bu planlama yapılırken hoca şunu söyledi: Biz şampiyonluk yarışının dışında kalamayız.
Genç yetenek vadeden oyuncular “Evet” dedi ama şampiyonluk yarışında yükü taşıyacak net oyunculara ihtiyacım var dedi.
Bu söylenen oyuncular hocanın net olarak ifade ettiği younculardı.

TRABZONSPOR 1’SE, BEŞİKTAŞ 3,5, GALATASARAY – FENERBAHÇE 4 – 5

Trabzonspor’un geliri 1’se Beşiktaş’ın 3,5, Galatasaray, Fenerbahçe’nin 4 – 5… Ama 12 milyon maaş bütçeli Konyaspor bu sene herkese kök söktürdü.
Güçle zekayı birleştirmediniz mi ortaya farklı tablo çıkıyor. Gücünüzün farkında olacaksınız. Böyle bütçeye sahipseniz, şampiyonluk mücadelesinin içine giriyorsanız, farklı enstürümanları devreye sokmanız lazım. Nedir bu: Altyapı, camia potansiyeli.
Gelidğimizde 12 Milyon Euroluk gelir söz konusuydu ama ürün satışları yüzde 300 oranında artış gösterdi.
Aynı şekilde tribüne inanılmaz oranda seyirci çekmeyi başardık. Çünkü yeni bir heyecan. Ama o yeni heyecan Pandemiye kadar hiç kaybolmadı. Ciddi şekilde bu performansı ortaya koyduğunuzda sponsorluk, reklam gelirleri arttı. Aynı zamanda ciddi şekilde o dönemde de baktığınızda sattığı futbolculardan elde edilen gelirle, bonservis bedeli olarak ödenen gidere baktığınızda 16 – 18 milyon Euro gibi pozitif tarafta olan Trabzonspor bütçesi var.

BAŞAKŞEHİR’E KAYBEDİLEN ŞAMPİYONLUK

Pandeminin etkisi gerçekten zordu. Belirli bir araya verildi orada ivme kaybettik. Doğal olarak bir takım farklı faktörler devreye girdi. Orada sezonu ikinci olarak bitirdik. Lig bittikten sonra UEFA ile imzalanan memoranduma aykırı olarak gerçekleşen bütçe nedeniyle Avrupa Kupalarından men cezası aldık. O süreç bizi olumsuz etkiledi. Asıl sabrı camia bize orada gösterdi. Şampiyonluğun kaybedildiği dönemler Trabzonspor’a 10 senelik zaman kaybettirdi. Orayı camianın da desteğiyle o süreci veya travmayı çok kısa sürede atlattık. Takip eden sene arzu ettiğimiz başlangıcı yapamadık.
20 – 25 milyon Euro gelir hedefliyorsunuz, men cezası alınca bütün bunlardan mahrum kalıyorsunuz.

CAMİA SABIR GÖSTERDİ

Derin hikaye ama zor bir hikaye değildi. Biz yönetime geldiğimiz zaman bizi bekleyen zorlukların hepsinin farkındaydık.
1990’da yöneticiydim. 2003 Başkan Yardımcılığı.. Yöntemi dışında da olduğum zamanlar, Trabzonspor’un içindeydim.
32 yıl iyi bir yıl.
Trabzonspor aleyhine oluşturulan algıyı hepsini çok yakından biliyordum. Çözüm reçetesi yoktu. Trabzonspor’un adı, dinamikleri, alt yapısı ve taraftarın camiasının içinde hiç küllenmek bilmeyen sevgiyi yakından biliyordum.
Mantıklı, bir finansal program, sportif program oluşturduğunuz takdirde ki bana göre kısa süre 3 – 4 yıl.. “3 – 4 yıl sabredin, biz yarışın içinde olacağız, sürdürülebilir finansal ve sportif alt yapı oluşturmadan elde edilecek başarının sürdürülebilir olmayacağını” ifade ettim.
Şampiyonluğu ilan ettikten sonra defalarca taraftara ve camiaya teşekkür ettim.
Bugüne kadar hiç bir yönetime göstermedikleri sabrı ve desteği bize gösterdiler, inandılar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.