Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C




















Bir taraftan kendi hastalığımla bir taraftan bu toplumun kanseri çocuk istismarı ile mücadele ediyorum.

Bir taraftan kendi hastalığımla bir taraftan bu toplumun kanseri çocuk istismarı ile mücadele ediyorum.
10 Ocak 2024 20:09
62
A+
A-

Gazeteci yazar İklim Bayraktar’dan pek çok istismar mağduru ve aileleriyle yapılan röportajların yer aldığı  kitabı “Rızası Yok” kitabı ile  ilgili Enver Aysever’e bomba açıklamalar geldi.

İklim Bayraktar yakın zamanda yakalandığı ileri evre akciğer kanseri hastalığına rağmen herkesin kaçtığı ve konuşmak istemediği konuların üzerine gitmeye ve mücadele etmeye devam ediyor.

Bayraktar, “Hastalığı öğrendiğimde her şey önemini yitirdi.  Sadece çocukların sesi olmaya çalışıyorum çünkü söz verdim.” dedi ve ekledi,  “İki mücadeleyi birlikte yürütüyorum biri kendi mücadelem biri de ülkenin kanserleşmiş sorunu olan çocuk istismarı. Toplumun her bir ferdi özellikle anneler durumun ciddiyetini anlasınlar istiyorum.

Ergenekon davasında 17 yıl hapis istemiyle yargılanan ve ardından  suç unsuru bulunamadığı için beraat eden gazeteci gözaltına alınmasının asıl sebebinin 10 yıl önce hazırladığı ve yayına vermek üzere olduğu “cemaat evinde çocuk tecavüzü haberi” olduğunu anlattı. Bayraktar,  “Emniyetteki sorgulamamda “neden bu çocukla görüştün?, Çocuk seni nereden buldu?” sorularının sorulduğu 5 saatlik sorgulamanın tutanağında  bu soruların hiçbiri yoktu. Mahkemede hiçbiri sorulmadı. Mağdur çocuğun izin kaybettirdiler.  Ailesi dahil herkes çocuğu baskı altına aldı, sadece ablası sahip çıktı. Bugün o çocuk doktor oldu ama o zaman söz verdim bu işin peşini bırakmayacağım. “ dedi.

Cemaat yapılarındaki bu evlere kutsallık atfedildiğinin; mağdura, günaha giriyorsun, dini kötülüyorsun, dinsizlerin eline koz veriyorsun diye yüklendiklerinin altını çizen Bayraktar, Kızıl Goncalar dizisi üzerindeki baskının da aynı saikle yapıldığını, olayların gerçekliğinden rahatsız olmadıklarını, izlenmesi ve konuşulmasından rahatsız olduklarını belirtti.

Çocuk Esirgeme kurumunda resmi görevli tarafından istismara  uğrayan 6 yaşında bir çocuğun başına gelenleri anlatan Bayraktar gözyaşlarına hakim olamadı. Gazeteci,  “6 yaşında kendisine bakmakla görevli biri tarafından istismara uğradı. Odaya girdiğinde uyumuş numarası yaptığını eğer ikna olursa yanındaki arkadaşını alıp götürdüğünü anlattı. Daha sonra evlat edinildi. Evlat edinen kişi tarafından 2 yıl boyunca sistematik şekilde istismar edildi. Evlat edinen kişi kendisine ait bir bağ evine kapatıp misafirlerinin de istismar etmesine aracı oldu. O çocuğu o barakadan ben kurtardım” dedi.

İstismarcı olarak kayıtlara geçmiş bir de imamla röportajına dikkat çeken Bayraktar, imamın ilk zamanlar çocuklarının, torunlarının duymasından endişe ettiğini, bulunduğu çevrede 3-5 kişinin ona karşı tavır aldığını ama kısa bir süre sonra yine evlerine Kuran okumak üzere davet edilmeye başlandığını, arkasında saf tutulduğunu ve olanların unutulduğunu ifade etti.

Psikolog Serap Duygulu ile birlikte kalem aldığı ikinci kitabının hazırlıklarında da sona yaklaştığını ileten Bayraktar, annelerin başucu kitabı olarak tanımladığı kitabında annelerin istismara karşı çocuklarını nasıl koruyabileceklerini anlattığını belirtti. Gazeteci, “10 yıldır bu konuyu araştırıyorum ve gördüm ki anneler ve öğretmenler bilinçlenmezse tehlikeyi göremezlerse istismarın önüne geçmek mümkün değil.” dedi.

https://youtube.com/live/1fekMBKe4iA

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.