Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C




















Efsane sanatçı Bülent Ortaçgil 13 Ocak’ta IF Performance Hall sahnesinde

Efsane sanatçı Bülent Ortaçgil 13 Ocak’ta IF Performance Hall sahnesinde
2 Ocak 2024 14:15
64
A+
A-

Türk müziğinin usta müzisyenlerinden Bülent Ortaçgil, 13 Ocak’ta İstanbul’da sevenleriyle buluşacak.  Ortaçgil’in yılların eskitemediği şarkılarını IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde dinleyenleriyle beraber seslendirileceği konserin biletleri Türkiye’nin en kapsayıcı ve lider etkinlik platformu Biletinial’da satışa sunuldu.

BASIN BÜLTENİ 02.01.2024 Türk müziğinin en özel müzisyenleri arasında yer alan Bülent Ortaçgil, 13 Ocak’ta Telvin ile birlikte İstanbul IF Performance Hall Beşiktaş’ta dinleyenleriyle buluşacak. Yakın zamanda 50’nci sanat yılını kutlayan usta sanatçının yılların eskitemediği şarkılarını sevenleriyle birlikte seslendireceği performansın biletleri Türkiye’nin en kapsayıcı ve lider etkinlik platformu Biletinial’da satışa çıktı.

Türk pop müziğinin efsane ismi

1974 yılında “Benimle Oynar Mısın” adlı ilk albümü ile müzik hayatına giren Bülent Ortaçgil, 1980’lerin ortasında Fikret Kızılok ile beraber çalışarak o yıllarda yaptığı besteleri tekrar piyasaya sürdü.1980’lerin sonundan itibaren müzik hayatına tek başına devam eden Ortaçgil, albümlerinde ve sahne çalışmalarında Erkan Oğur, Gürol Ağırbaş, Akın Eldes, Cem Aksel ve Baki Duyarlar gibi önemli müzisyenlerle çalıştı ve kariyeri boyunca 7 solo albüm yayınlandı. Zuhal Olcay, Birsen Tezer, Teoman ve Leman Sam gibi vokalistlerle de düetler yaptı. 2000 yılında kendisi için birçok ünlü müzisyenın katılımı ile “Ortaçgil İçin Söylenmiş Ortaçgil Şarkıları” adlı bir saygı albümü yayınlandı. Şarkılarında bireyin kendisi ve etrafı ile içsel çatışmalarını anlatması, şarkı sözleri ve bestelerini her zaman kendi yapması ve müziğindeki folk, caz ve rock etkileşimleri ile Türk popüler müziğinde kendine has bir yer buldu.

 

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.