Dolar 32,2747
Euro 34,7012
Altın 2.411,78
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan: “Asgari ücretli artık Trabzon’da yaşayamaz”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan: “Asgari ücretli artık Trabzon’da yaşayamaz”
28 Aralık 2023 15:46
168
A+
A-

Trabzon haberleri: İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan’dan açıklanan asgari ücretten sonra açıklamalarda bulundu.

Trabzon Haber Merkezi | Merakla beklenen asgari ücret açıklandı. 17.002 TL olarak açıklanan asgari ücrete ise tepkiler gelmeye başladı. Özellikle son yıllarda yaşanan ekonomik krizden dolayı yaşanan geçim problemleri tekrar gündeme geldi ve asgari ücret yetersiz bulundu. Konuyla alakalı açıklama yapan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, asgari ücretin bir ailenin geçimini sağlamaya yetmeyeceğini vurguladı.

“ASGARİ ÜCRETLİ KARIN TOKLUĞUNA BİLE ÇALIŞMIYOR”

Açıklanan asgari ücret zammının, insanca bir yaşam için yetersiz kaldığını ifade eden Fatma Başkan, “Son yıllarda ülkemizin içinde bulunmuş olduğu ekonomik kriz giderek büyümektedir. Bu durum vatandaşlarımızı derin bir geçim sıkıntısı ve umutsuzluğa itiyor. Aileler dağılıyor, insanlarımız intihar ediyor. Her gün temel ihtiyaç ürünlerine yapılan zam geçişleri dolapların giderek boşalmasına neden oluyor. Kira fiyatlarındaki artışlar ev sahibi ile kiracılar arasında büyük problemlere neden oluyor. Bunlar cinayet ile sonuçlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti ekonomik olarak tarihin en kötü dönemlerinden birini yaşarken, asgari ücrete yapılmış olan bu zam, insanların yaşam standartlarına vurulan bir darbedir. Kiraların ve temel ihtiyaç ürünlerinin bu kadar zamlandığı, enflasyonun kontrol altına alınamadığı bir ülkede asgari ücret için belirlenen 17.002 TL, insanca bir yaşam sürmek için yeterli değildir. Milletimiz artık karın tokluğuna bile çalışmaz haldedir. Aldıkları ücret ne barınma ne de beslenme giderlerine yetmemektedir.” şeklinde konuştu.

“TRABZON’DA KİRA 10 BİN TL ASGARİ ÜCRET 17.002 TL”

Trabzon’daki kira ve temel ihtiyaç fiyatlarına dikkat çeken Fatma Başkan durumun vahim olduğunu belirterek, söyle devam etti:

“Trabzon’da da tablo ülke genelinde olandan farksızdır. Ortalama bir kira şu an 10 ile 15 bin TL civarındadır. Zaten şehrimiz pahalılık olarak Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bu açıklanan rakamlarla Trabzon’da asgari ücretlilerin yaşaması artık daha da zorlaşmıştır. Geçen zam döneminde emekliler için yaşanmaz bir kent haline gelen Trabzon, bu seçim döneminde asgari ücretliler için yaşanamaz bir kent haline gelmiştir. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, önümüzde seçim olmasına rağmen yapılan zam budur. Mart ayından sonraki 4 yıl içerisinde emekli ve asgari ücretle çalışan hemşehrilerimiz bir zam beklentisi içinde olmasınlar. Yani iktidarın yanlış ekonomi politikaları sonucu yaşadığımız bu kriz ve enflasyonun faturası yine iktidar tarafından milletimize kesilmiştir. Açıklanan bu asgari ücret ile çalışanlarımız, iktidarın büyüttüğü enflasyon canavarının altında ezilmiştir.”

“İŞ VEREN İÇİN DE DURUM SIKINTILI”

Asgari ücrete sadece çalışan gözünden bakılmayacağını dile getiren Fatma Başkan, “Biz asgari ücret konusuna hep çalışanlar üzerinden değiniyoruz. Fakat iş verenleri de göz ardı edemeyiz. Artan maliyetler ve döviz kurlarındaki dengesizlikte iş vereni zor duruma düşürüyor. İktidar mensupları çalışanları düşünmediği gibi işverenleri de düşünmüyor. Bu noktada çözüm odaklı çalışmalar ve destekler sağlamıyor. Bundan dolayı iş veren hemşehrilerimizden de çok fazla şikayet alıyoruz. Bu durumu da göz ardı edemeyiz. Asgari ücret belirlenirken iş vereni de ezmemek gerekiyor. Bu şekilde devam ederse işsizlikte de artış olacak. Ez cümle, asgari ücret ne çalışanı ne iş vereni mutlu etmedi. Çözüm odaklı projeler ve destekler konusunda iktidarın somut adımlar atmasını da talep ediyoruz.” şeklinde sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.