Dolar 32,3568
Euro 34,7967
Altın 2.401,00
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















Atakum'da “Yüzme Bilmeyen Öğretmen Kalmasın” projesiyle öğretmenler yüzme öğrenecek

Atakum'da “Yüzme Bilmeyen Öğretmen Kalmasın” projesiyle öğretmenler yüzme öğrenecek
25 Aralık 2023 14:55
67
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Atakum ilçesinde "Yüzme Bilmeyen Öğretmen Kalmasın" projesiyle öğretmenlere ücretsiz yüzme kursu verilecek.

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğiyle ilçedeki öğretmenlere yönelik proje hazırlandı.

Atakum Halk Eğitimi Merkezinin antrenör desteğiyle gerçekleştirilecek "Yüzme Bilmeyen Öğretmen Kalmasın" projesi kapsamında, öğretmenler su güvenliği konusunda bilinçlendirilerek yüzme becerisi kazanacak.

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, yüzme kurslarının 26 Aralık Salı günü Samsun Olimpik Yüzme Havuzu'nda başlayacağını bildirdi.

Yüzme kurslarının 8 hafta süreceğini bildiren Yetik, şunları kaydetti:

"Yüzme, fiziksel ve psikolojik sağlığa olumlu yönde etki eden kapsamlı bir spor aktivitesidir. Fiziksel açıdan bakıldığında, yüzme kas kuvvetini artırma, dayanıklılığı geliştirme gibi olumlu etkiler yaratma potansiyeline sahiptir. Bu spor, tüm vücut kaslarını etkileyerek genel bir kondisyonu desteklerken, eklem ve kemik sağlığını koruma özelliğine de sahiptir. Psikolojik açıdan ise yüzme stresle başa çıkma becerisi geliştirme, rahatlama ve zihinsel sağlığı koruma konusunda yardımcı olabilir. Aynı zamanda, yüzme sırasında suyun sakinleştirici etkisi, endişe ve gerginliği azaltarak mental sağlığı da güçlendirebilir. Yüzme bilmenin bu fiziksel ve psikolojik avantajları, öğretmenlerimizin yaşam kalitesini artırarak daha sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürebilmeleri için önemli bir unsur olarak öne çıkacaktır."

Grupların durumuna göre programın uzatılabileceğini belirten Yetik, "Bu projeyle Karadeniz kıyısındaki Atakum ilçemizde, yüzme bilmeyen öğretmenimizin kalmamasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.