Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Bolu ATAK Derneği, olası afetlerde görev yapabilecek

Bolu ATAK Derneği, olası afetlerde görev yapabilecek
14 Aralık 2023 13:55
131
A+
A-

BOLU (AA) – Bolu Adalet Teşkilatı Arama ve Kurtarma Derneği (Bolu ATAK), olası afetlerde görev yapabilmek için uygunluk belgesini almaya hak kazandı.

Valilik koordinesinde bu yıl kurulan dernek, ulusal ve uluslararası alanda meydana gelebilecek afetlerde gönüllü çalışabilmek için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) verilen akreditasyon eğitimine katıldı.

Eğitimin uygulamalı bölümünde deprem tatbikatı sınavına tabii tutulan dernek üyeleri, saatler süren çalışmalar neticesinde enkaz altındaki yaralı ile hayatını kaybeden afetzedeye ulaşarak tahliyelerini sağladı.

AFAD heyeti gözetiminde gerçekleşen tatbikatı başarıyla tamamlayan dernek üyeleri, uygunluk belgesini almaya hak kazandı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ali Kekeş, Bolu Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu ve Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Tuncay Atakan'ın destekleriyle kurulan 36 üyeli dernek, böylece afet yönetiminin her aşamasında görev almaya hazır konuma geldi.

Eğitimi tamamlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Mustafa Kemal Köseer, afet yönetiminin her aşamasında gönüllü olarak rol almak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu eğitim bize afetlere hazırlıklı olma, müdahale etme ve afet sonrası iyileştirme konularında çok önemli bilgi ve beceri kazandırdı. Bundan sonra Bolu başta olmak üzere ülke genelinde ve uluslararası alanda meydana gelebilecek afetlerde görev yapabilmek için hazırız."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.