Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C
Trabzon
°C
°C
°C
°C
°C




















Gümüşhacıköy'de okul çağı işitme taraması başladı

Gümüşhacıköy'de okul çağı işitme taraması başladı
13 Aralık 2023 17:40
75
A+
A-

AMASYA (AA) – Gümüşhacıköy'de Okul Çağı İşitme Tarama Programı kapsamında, Toplum Sağlığı Merkezi hemşireleri tarafından ilçede bulunan okullarda işitme tarama testi yapılıyor.

Program kapsamında, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin işitme eşikleri, konuşmayı algılama becerileri ve işitme kayıplarının erken tespiti için odyometri testi uygulanıyor. Testi geçen öğrencilerde herhangi bir sorun tespit edilmezken, işitme kaybı tespit edilen öğrenciler ise uzman hekime sevk ediliyor.

Gümüşhacıköy Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Serhat Bayburt, işitme kaybının erken tespit edilmesi ve tedavi edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "İşitme kaybı, çocukların sosyal ve akademik gelişimini olumsuz etkileyen önemli bir sağlık sorunudur. Bu nedenle, okul çağı işitme taraması programının önemine inanıyoruz. Bu program sayesinde, işitme kaybı olan çocuklar erken dönemde tespit edilerek, gerekli tedavileri alabiliyorlar." dedi.

İşitme tarama testlerinin, ilçedeki tüm ilkokullarda devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.