Dolar 32,3762
Euro 34,7786
Altın 2.394,49
BİST 10.238,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 19°C




















Ahmet Ağaoğlu’ndan önemli mesajlar geldi! Basel maçı kararlarını açıkladı

Ahmet Ağaoğlu’ndan önemli mesajlar geldi! Basel maçı kararlarını açıkladı
11 Şubat 2023 21:39
339
A+
A-

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanı  Ahmet Ağaoğlu, TVnet Canlı Yayına konuk oldu. Kahramanmaraş’ta medana gelen ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında bölgeye gönderilen yardımlarla ilgili konuşan Başkan Ağaoğlu, dikkat çeken ifadeler kullandı.

EN YAKIN KULÜP
Bugüne kadar bu boyutta bir felaket yaşayan ülke sayısı çok az. Ama deprem olarak, ama doğal afet olarak.. 
Neredeyse  15 milyon nüfusu, aynı zamanda da ülkenin Gayri Safi Milli Hasılasının yüzde 14‘ünü oluşturan bir coğrafyada çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. 

Bütün Spor Kulüpleri hemen aksiyon aldılar. Biz bölgeye en yakın kulübüz…  Trabzon’un Malatya’ya karayoluyla 8 – 9 saatle, Kahramanmaraş’a 10 saat, müteakip Adıyaman ve Urfa… En uzak noktamız Hatay… 

Biz felaketi duyar dumaz hemen kulüp olarak Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile temasa geçtik.

AKLIMIZA İLK GELEN ŞEY… 
Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nu aradığımda Trabzon’dan Kahramanmaraş’a doğru yola çıktığını öğrendim. Kendisi hala Kahramanmaraş’ta. Hem organizasyonun içinde hem de çalışmalara fiilen katılıyor.

Trabzon Valimiz sayın İsmail Ustaoğlu ile temas ettik. Aklımıza ilk gelen şey TS Club’taki bütün kışlık ürünleri 2 tıra yükleyerek AFAD’ın talimatları doğrultusunda, hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de sayın Valimizin organizasyonu ile bölgeye ulaştırmaktı.

Bütün ürünlerimizi Trabzon’dadaki depolarımızdan temin ettik. Sadece, eksi 30’a dayanıklı uyku tulumu ihtiyacı vardı. 1200 civarındaki uyku tulumlarını da Bursa ve İstanbul’dan temin ederek ulaştırdık. 

Bizim çıkan TIR’ların ilk yardım TIR’ları olacağını düşünüyordum. Trabzon insanı çok büyük duyarlılık gösterdi. Bizim TIR’ımız yola çıkacağı zaman bizim önümüzde 26 TIR’da bölgeye intikal etmek için yola çıkmıştı.

100’ÜN ÜZERİNDE TIR BEKLEMEDEYDİ
Alınacak ilk aksiyon çok önemli. Ulaştırılacak olan yardımlar çok önemli. O gün, çok büyük bir hava muhalefeti vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Murat Zorluoğlu, pazartesi günü saat 10:00’da Trabzon’dan hareket etti. Salı günü akşam saatlerine doğru Kahramanmaraş’a varabildin.

İlk alınacak aksiyon çok önemliydi. O arada ülkenin her erinden ki biz kendi elemanlarımızı gönderdiğimiz için sürekli temas halindeydik. Özellikle TIR’larımızdan birisi Elbistan’a yönlendirildi. O arada önünde 100’ün üzerinde yardım TIRı beklemekteydi.

Zaman kaybının doğru olacağını düşünmedim. Tekrar sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimiz ile temasa geçtik, o TIR’ı da Hatay Kırıkhan’a yönlendirdik.

12 YAŞINDAKİ ÇOCUK ELDİVENLERİNİ VERDİ
Felaketin boyutları çok büyük. Halkımızın duyarlılığı inanılmaz boyutta. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Son Otobüs ile TIR’ımızı Malatya’ya gönderdik. O arada her halde 12- 13 yaşında bir ufaklık geliyor.

Otobüsün yanına geliyor eldivenleri çıkartıp şoföre veriyor. Ağabey bunları da götürür müsün?
7’den 70’e herkesin bir şeyler yapma, bu yarayı sarma çabası içinde olduğunu görüyoruz.

TRABZON’DAN 200’ÜN ÜZERİNDE TIR GÖNDERİLDİ
Dün itibariyle sayın Valimiz ile konuştuğumda Valiliğin Organize ettiği Trabzon’dan bölgeye 200’ün üzerinde TIR’ın bölgeye gittiğini biliyorum.

Geldiğimiz noktada yardımlar şekil değiştirmeye başladı. İlk gönderilen giyecek, su yerlerine ulaştı ama şu anda orada en fazla ihtiyaç duyulan şey: Barınma sorunu… Konteyner ev ve çadırlara çok büyük ihtiyaç ölçüde ihtiyaç var.

TRABZONSPOR OTOBÜSÜ İLE DEPREMZEDELER, TRABZON’A TAŞINIYOR
Biz otobüsümüzü giderken yardım malzemesi ile dönerken de depremzedeleri Trabzon ve Civar İllere nakletmek amacıla gönderdik. İlk etapla 39 kişi geldi otobüsümüzle. Daha sonra Urfa’dan talep geldi. Urfa’ya otobüsümüzü gönderdik. Onlarda sabah Urfa’dan Trabzon’a intikal ettiler. Bir bölümü Trabzon’da, bazıları da Giresun ve Ordu’da kendi yakınları vardı. Onları da oralara servis araçlarıla naklettik.  Bizim yaptığımız aslında çok küçük bir şey.

BASEL MAÇI OYNANACAK
Pazartesi günü akşama doğruydu yanılmıyorsam. UEFA’dan bizimle temasa geçtiler. Şehrin ve stadın durumunu sordular. Bizim depremden etkilenmediğimizi, her hangi bir sıkıntı olmadığını ifade ettik. Tabiki bu tür karşılaşmalarda özellikle elemeli maçlarda eğer şartlar müsaitse UEFA maçın oynanmasından yana tavır alıyor. Maçın oynanacağını ifade ettiler kendileri. Bir toplantı gerçekleştirdik. İlk etapta, 12 Şubat’a kadar ülkedeki bütün spor müsabakalarına ara verilmişti.

TOPLANTI YAPILDI
2 gün önce Perşembe günü yani saat 15:00’da TFF Başkanı, yönetim Kurulu, Süper Lig Kulüpleri ve Kulüpler Birliği olarak toplantı gerçekleştirdik. O toplantıda çıkan ilk karar Gaziantepspor ve Hatayspor’un müsabakalarının ve ligdeki konumlarının dondurulması. Öncelikle bu sene için, önümüzdeki süre için tekrar değerlendirilecek.

BASEL MAÇININ TRİBÜN GELİRİ, DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANACAK
Diğer taraftan 3 – 4 – 5 Mart’a kadar futbol müsabakalarına ara verilmesi. Futbol müsabakalarına ülke genelinde ara verildi ama bizim 16 Şubat’ta Perşembe günü onayacağımız Basel maçı oynanacak. Bizde Trabzonspor yönetim kurulu olarak oynanacak bu maçın tüm gelirinin depremzedelere bağışlanması konusunda karar aldık.

SÜPER LİG KULÜPLERİ BAŞKANLARI DAVET EDİLDİ
Bu doğrultuda UEFA başkanını ve TFF Başkanı ile bütün Süper Lig Başkanlarını bu müsabakaya davet ettik. Futbolun sadece futbol olmadığını, futbolun bir sosyal olgu olduğunu gösterebilmemiz için aslında önemli bir fırsat olduğunu düşünerek böyle bir hamlenin içine girdik.

KAYSERİ VE ANTALYA BAŞKANLARI BİLET ALARAK TRİBÜNDEN İZLEYECEK
Süper Lig Kulüplerinden eksik olmasından ilk cevap Kayserispor ve Antalyaspor başkanından geldi. Bilet alarak ücreti mukabilinde bu müsabakayı tribünden seyretmek istediklerini ifade ettiler. Diğer kulüp başkanlarımızın da aynı duyarlılığı göstereceğini tahmin ediyorum.

Kaynak :  61saat

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.