Dolar 32,4169
Euro 34,8293
Altın 2.431,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 17°C
Cum 18°C




















Samsun Üniversitesi ile SPL arasında iş birliği protokolü imzalandı

Samsun Üniversitesi ile SPL arasında iş birliği protokolü imzalandı
16 Kasım 2023 17:30
154
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Üniversitesi ile Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) arasında öğrencilerin finansal okuryazarlıklarını ve mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Samsun Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak ve SPL Genel Müdürü Serkan Karabacak tarafından imzalanan protokol ile öğrencilerin finansal okuryazarlık seviyelerini artırarak yükseköğrenim sonrası kariyer planlamalarına katkı sağlanması hedefleniyor.

Protokol kapsamında Samsun Üniversitesi, öğrencilerini SPL tarafından verilen lisansları almaları için teşvik edecek ve aynı zamanda Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu tarafından lisans, sınav ve eğitim faaliyetleriyle ilgili üniversite bünyesinde çeşitli seminer, konferans ve tanıtım etkinlikleri de gerçekleştirilebilecek.

Samsun Üniversitesi öğrencilerine finansal piyasalarda mesleki bir kariyer yolu sunarken, SPL’nin eğitim alanındaki etkisini de artırıyor. Protokol, öğrencilere hem teorik bilgi hem de pratik beceriler kazandırarak, öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.