Dolar 32,4118
Euro 34,8308
Altın 2.431,96
BİST 9.987,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 18°C




















CAFER KARA “ZENGEZUR KORİDORU AÇILMALIDIR”

CAFER KARA “ZENGEZUR KORİDORU AÇILMALIDIR”
13 Kasım 2023 12:30
178
A+
A-

Azerbaycan’ın Uluslararası en büyük Turizm Seyahat Acentası Zakher Travel sahibi Cafer Kara, Azerbaycan’ı Nahçıvan’a, oradan da Türkiye’ye bağlacak olan Zengezur Barış Koridoru’nun bir an önce açılması gerektiğini söyledi.

Azerbaycan merkezli; Gürcistan, Rusya, Kazakistan, Kırgıziztan, Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna ve Polonya’da şubeleri bulunan Zakher Travel, dünya genelinde 10. Şubesini Türkiye’de Trabzon’da açtı. Trabzon’da TURSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı ve idari müdür Tayyar Mumcu’yu ziyaret eden Azerbaycan Zakher Travel sahibi Cafer Kara ve ekibi, TÜRSAB yetkililerine teşekkür ederek, kardeş ülke Türkiye’de ve Trabzon’da şube açmalarından çok memnun olduklarını vurguladı.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu ziyaretinin ardından, Trabzon Sürmene Yeniay’da bulunan Haunedy Doğal Yöresel Hediyelik Ürünler Alışveriş Merkezi’ni ziyaret eden Zakher Travel sahibi Cafer Kara, Haunedy İşletme sahiplerinden Ali Rıza Köroğlu ve personel tarafından karşılandı. Azerbaycan merkezli dünyanın sayılı Turizm Seyahat Acentalarından Zakher Travel sahibi Cafer Kara Haunedy’de yaptığı açıklamada, “Azerbaycan’ı Nahçıvan’a, oradan da Türkiye’ye bağlacak olan Zengezur Barış Koridoru’nun bir an önce açılması gerekmektedir. Türk Dünyasını birbirine bağlayacak, bölgede zenginliği ve refahı arttıracak, turizmi geliştirecek Zengezur Barış Koridorunun açılması ile, Orta Asya ve Avrupa arasında, Hazar ve Türkiye üzerinden geçecek bir güzergah hayata geçirilmiş olacak. Zengezur Koridorunun açılması, Türkiye’nin sadece Azerbaycan ile değil, tüm Orta Doğu ile ticaret hacminin artmasına vesile olacak. Türk Dünyası’nın ticari, lojistik ve siyasi bağları güçlenecek. Zengezur, Türk Dünyası’nın parlayan yıldızı olacak.”dedi.

Cafer Kara

Haunedy AVM’de ürünleri inceleyen Zakher Travel sahibi Cafer Kara, Doğu Karadeniz Bölgesine, Uzungöle, Ayder’e gelen, Gürcistan’a, Batum’a geçen misafirlere yönelik mağazayı çok beğendiğini ifade ederek, Haunedy AVM işletme sahipleri Ali Rıza Köroğlu ve Ömer Ziya Sarıalioğlu’na teşekkür etti. Zakher Travel sahibi Cafer Kara’nın Haunedy ziyareti, hediyeleşme ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Trabzon’da ofislerini açan Zakher Travel sahibi Cafer Kara ve ekibi, Trabzon şehir merkezi, Sümela Manastırı, Uzungöl, Ayder ve Rize ilinin tarihi ve turistik yerleriniz gezdi. Son olarak Trabzon Ortahisar Çukurçayır’da bulunan Har-ı Bülbül Kafe ve Restoran’ı ziyaret eden Cafer Kara, Har-ı Bülbül Çiçeğinin, sadece Azerbaycan Şuşa Çıdır Ovasında yetiştiğini söyledi. Har-ı Bülbül çiçeği, Azerbaycan Karabağ Şuşa’daki endemik yapı içerisinde yer almaktadır ve bölgenin resmi çiçeği olarak da kabul edilmektedir. Dünyada yetişen nadir bitkilerden olan Har-ı Bülbül çiçeğinin Azerbaycan’da Har-ı Bülbül Gülü olarak da anıldığını ifade eden Cafer Kara, Trabzon’da bir Kafe ve Restoran’a Har-ı Bülbül isminin verilmesinden çok mutlu olduğunu söyledi. Zakher Travel sahibi Cafer Kara, Trabzon Çukurçayır’da Har-ı Bülbül isimli Kafe ve Restoranı hizmete açmaları nedeni ile İşletme sahibi Özgür ve Nurhan Yanık ailesine ve personeline teşekkür etti.

Cafer Kara

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.