Dolar 32,2769
Euro 34,9628
Altın 2.448,91
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C




















TÜRKİYE CUMHURİYETİ 100. YILI METAVERSE SERGİSİ VE PANELİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 100. YILI METAVERSE SERGİSİ VE PANELİ
30 Ekim 2023 22:01
98
A+
A-

Türkiye’nin ilk “merkeziyetsiz” Web 3.0 sanat topluluğu Artbank.DAO, dijital sanat ve teknoloji zirvelerine ev sahipliğini sürdürüyor

Artbank.DAO’nun 29 Ekim Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında düzenlediği Metaverse ve NFT Zirvesi ile “Future Renaissance Collection II” sergisi, 40 sanatçı ve 100 dijital eserin yer aldığı Han Spaces Piyalepaşa’da büyük ilgi gördü.

Metaverse ve Web3’te Dijital Sanat/NFT Zirvesi ve ‘Future Renaissance Collection II’ sergisi; iş, cemiyet ve sanat dünyasından çeşitli isimleri bir araya getirirken, zirve kapsamında 40 sanatçı ve 100 eserin yer aldığı dijital eserlerden oluşan sergiyi sanatseverler keyifle gezdi.

Bu çerçevede yaratıcı sanatlar ve NFT teknolojisine olan bilinirliği artırma amacının yanı sıra yerleşik ve yeni nesil sanatçıları destekleyen Artbank.DAO, sanatseverlerle sanatı buluşturmaya devam ediyor.

Sergi, Prof. Uğur Batı küratörlüğünde ve sanat danışmanı Dr. Gizem Pamukçu ve Ayşe Tatlıcı koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. ‘Future Renaissance Collection NFT ve Metaverse’ konuları üzerine zirve Ahu Orakçıoğlu moderatörlüğünde Han Spaces Piyalepaşa ev sahipliğinde yapıldı. Artık hayatımızın her alanında yer alan teknolojiye yön veren insanın, teknoloji tarafından şekillendirildiğine ve orijinal fikirlerle farklı eserlerin ortaya çıktığı sergimizde düzenlenen panelde teknoloji ve sanata dair ilkelerin anlatıldığını ve teknolojinin sanatla olan ilerlemesiyle gelecekteki özgün sanatçıların bu tarz platformlarda bir araya gelmeleriyle ilgili konuşmalar yapıldı.

Serginin destekçileri arasında ayrıca Arçelik, Damat Tween, Red Bull, Teledomica, Kiralabunu ve The Coolectibles yer aldı.

Sanatın birçok farklı yönünü NFT teknolojisiyle Blockchain’e aktaran NFT sanatçılarının eserleri de sevenleriyle buluştu. Sergide Aydemir Atalay, Candan Arıcı, Ertuğrul Ateş, Eray Dinç, Esra Yıldırım, Gülten İmamoğlu, Hamza Kırbaş, İsmail Acar, Kerem Topuz, Mustafa Günen, Nilay Özenbay, Tarık Tolunay, Yasemen Latife Ayvaz ve pek çok sanatçının eserlerinden NFT seçkileri yer aldı.

Sergi 3 boyutlu olarak Metaverse alanında Teledomica iş birliği ile 2 ay boyunca sergilenecek.

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel gerçekleştirilen etkinliğe Cem Kınay, Bülent Fidan, Devrim Danyal, Prof. Uğur Batı, Dr. Gizem Pamukçu, Süleyman Orakçıoğlu, Ayşe Tatlıcı, Avi Alkaş, Berke de Benseason, Orkan Orakçıoğlu, Zeynep Germen, Tuğba Çalkılıç, Siren Ertan, Elif Edes, Nuri Sayraç, Erdem Dereli, Ferit Raat, Atakan Karataş gibi iş, sanat, akademi ve cemiyet dünyasından isimler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.