Dolar 32,4169
Euro 34,8293
Altın 2.431,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 17°C
Cum 18°C




















Ortahisar Belediyesi’nin bu sene 3.’sünü düzenlediği ‘Kitap Günleri’nin açılışı kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Ortahisar Belediyesi’nin bu sene 3.’sünü düzenlediği ‘Kitap Günleri’nin açılışı kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.
20 Ekim 2023 17:47
259
A+
A-

Merakla beklenen ‘Kitap Günleri’ başladı

Kitapseverler kitaba doyacak

Ortahisar Belediyesi’nin bu sene 3.’sünü düzenlediği ‘Kitap Günleri’nin açılışı kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Belediye hizmet binasında yapılan etkinliğin açılışına; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen ile Vehbi Koç, MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Mehmet Aydın, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın, yazarlar, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile öğrenciler katıldı.

“DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sözlerine İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları lanetleyerek başlayarak şu ifadelere yer verdi: “Üçüncüsünü gerçekleştirmekte olduğumuz Kitap Günleri’mizin açılış programına teşrif eden bütün misafirlerimizi en kalbi sevgilerimle ve saygılarımla selâmlıyorum. Bütün belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra daha ziyade anlamlı bulduğumuz bu tür programlarda daha güzel bir coşkuyla sizlerle birlikte olmayı arzu ederdik. Ancak şu anda maalesef işin savaş boyutunu geçen bir katliama ve hukuki tanımıyla beraber bir katil terör devletinin saldırıları altında ezilen evvel emirde insan ama bizim de din kardeşlerimize yapılan zulmü bütün dünya olarak maalesef izliyoruz. Ve büyük bir üzüntü duyuyoruz. Bu nedenle artık sözlerimin başında artık bir katliama dönüşen İsrail devletinin bu tutumunu bir kez daha Trabzon’umuzdan telin ediyorum, lanetliyoruz. Ve kıymetli Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek artık işlevsiz kalan bir Birleşmiş Milletler’i ve bütün dünyayı son kez insanlık adına göreve davet ediyoruz. Bu mübarek günde oradaki katliamın, gözyaşının son bulmasını istiyoruz.”

“ETKİNLİK İLGİ GÖRÜYOR”

Trabzon’da kitap okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla etkinliği düzenlediklerine vurgu yapan Başkan Genç, “2021 tarihi itibarıyla kültür, tarih ve sanat şehri olan bu güzel

kentimizde, özellikli hem kitap okuma alışkınlığını artırmak, bu konuyu özendirmek, bu konuyu daha da öne çıkarmak adına bu sene üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Baya da bir ilgi görüyoruz, bu ilgi esasında bizi daha da motive ediyor. Birincisinde gördüğümüz ilgi, bizim bu işi kurumsal yapıya dönüştürmemize vesile oldu. Şehrimizin güzel insanları, düşünen insanları ilgi gösteriyorlar. Dışarıdan gelen 40 yazar ile 80 yayınevimizi sizlerle güzel bir etkinlikte buluşturduk. Tekrar iştirak eden bütün katılımcıları tebrik ediyorum, buraya emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu programda güzel bir sürprizim de var. Aynı zamanda bir yazar olan Genel Başkan Yardımcımızın kitabının yeni baskısını bulamadık, başka şehirlerden edindik da inşallah imzalatacağız.” şeklinde konuştu.

“OKUMA, YAZMA ŞUURUNU GELİŞTİRECEK”

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, konuşmasında etkinliği eğitime yapılmış büyük bir hizmet ve katkı olarak gördüğüne dikkati çekerek, “Bugün şehrimizin kültür hayatına çok önemli katkılar sağlayan Ortahisar Belediye Başkanımıza bu anlamlı organizasyon için çok teşekkür ediyorum. Bu bizim için çok değerli. Zira bunu eğitime yapılmış çok büyük katkı ve hizmet olarak görüyoruz. Bütün çocuklarımızla, velilerimizle birlikte şehrimizin kültür hayatını inşa edecek, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın kültürel bilincini, okuma yazma şuurunu geliştirecek bu destek faaliyetlerini bizim için son derece önemli buluyorum.” ifadelerine yer verdi.

“KİTAPLAR İLMİN KAYNAĞIDIR”

Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, “Bu anlamlı günde daha güzel organizasyonlar yapmak yerine savaşı bize konuşturan zalimleri buradan kınadığımı belirtmek isterim. ‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız’ diyen bir peygamberin bir ümmeti olarak ilmi her aşamasında yakalamaya ve öğrenmeye mecburuz. Bu noktada başta Ortahisar Belediye Başkanımız ve değerli paydaşlarına ilmin kaynağı olan kitapları bir organizasyonla bizim hizmetimize sundukları için teşekkür ediyorum.” dedi.

“OKUMANIN YAŞI YOKTUR”

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, kitap okuyan ülkelerin hep ileri ülkeler olduğuna vurgu yaparak, “Başkanımızın bu gibi etkinliklerine katılmayı artık sıradan olarak görmeye başladık. Bizi mutlu ediyorsunuz. Senede üç, beş program oluyor. Fakat hepimizi derinden üzen bir meseleye değinmek istiyorum. Mecliste bu konuda kapalı oturum yapıldı. Filistin’de iki toplum var. Birisinin her türlü imkânı var, diğerinin yok. Genel olarak ülkelerin birinin ilerde, birinin geride olmasının nedeni kitaptır. Başta kutsal kitabımız olmak üzere biz okumalıyız ve üretmeliyiz. Okumanın yaşı yoktur, yaşı olmayan bir iş. Okudukça kendinizi geliştirirsiniz ve mutlu olursunuz. Dolayısıyla biz yeterince okumuş olsaydık, o mağdur olan toplumlar okumuş olsaydı, ecdadımızın geçmişte yaptığını yapabilmiş olsaydı bugün bu noktaya gelmezdik. İnşallah bu etkinlik şuurumuzun artmasına, okumaya, yazmaya ve medeniyetimize sahip çıkma noktasında bize vesile olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“KİTAP İNSANIN HİKMETİNİ ARTIRIR”

AK Parti Trabzon Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise konuşmasının başında etkinliği bağımsız Filistin devletine ithaf ettiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “İnşallah gayretimiz, duamız o yönde olsun. İnşallah en kısa zamanda Trabzon’dan ve dünyanın bütün ülkelerinden bağımsız Filistin devletini görelim. Bugün burada milletvekili olarak bulunmanın yanında etkinliğin yazarlarından biri olarak bulunuyorum. Başkanıma o yüzden teşekkür ediyorum. Kitabımın baskıları azalmış. Yayınevi gereğini yapacaktır. Birkaç kitap yazmış, birkaç kitap okumuş ve onlarca kitabın basılmasına vesile olmuş birisi olarak ve 15 bin kitabı olan birisi olarak bana okuma yazma, aşkını kazandıran rahmetli anneme ve ilkokul öğretmenlerim Zehra ve Ahmet Hindistan’a en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Şükürler olsun hâlâ okumaya devam ediyorum ve herkese tavsiye ediyorum. Kitap insanı bilginin malumat seviyesinden alır, ilim, irfan seviyesine ve hikmet seviyesine çıkarır. Kişi kitaba hizmet ederse, kitap onu orada bırakmaz, hakikat aşığı yapar, hakikate hizmetkâr yapar. Ve hakikat; siyasetten, ticaretten her şeyden önemlidir. İnşallah buradaki çocuklar bir gün kitaplar sayesinde hakikatin hizmetkârları olacaklar. Kitaplar sayesinde ve kitaplarla birlikte…”

“YAZARLARIMIZA MÜTEŞEKKİRİZ”

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise, yazarların eserleriyle topluma ışık tuttuğuna vurgu yaparak, “Yastayız, bugün ulusal yasımızın ikinci günü. ‘Oku’ emriyle başlayan bir dinin, inancın mensuplarıyız. Kitap bizim için vazgeçilmez. Hem inancımızın, hem kültürümüzün bir parçası. Bugün ne kadar çok gencimize, çocuğumuza okuma aşkı, okuma zevki aşılayabilirsek, gelecekte de o kadar kültürlü bir toplum elde edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bana da kitap okuma alışkanlığını, rahmetli babacığım aşılamıştı. Kütüphanemiz hâlâ duruyor, okunmayı, paylaşılmayı bekliyor. Biz onu yapmaya gayret ediyoruz. Kütüphanenin sonu yok. Allah yazarlarımızın eksikliğini göstermesin. Hem Türkiye’de, hem dünyada pek çok yazar var. Bunlar her gün bir şeyler üretiyorlar. Bizim fikir, inanç dünyamızı, sosyal dünyamızı geliştiriyorlar. Bu eserleriyle bizlere ışık tutuyorlar. Hepsine müteşekkiriz. Yazan çizenler çok önemli. Ama okuyanlar da. Yazarlarımızın, yazdıklarını okuyacak olan nesillere olan ihtiyaç her zamankinden daha fazla…” cümlelerine yer verdi.

Başkan Genç, açılıştan sonra protokol üyeleriyle birlikte stantları gezerek, kitaplar ve yayınevleriyle ilgili görevlilerden bilgi aldı. AK Parti Milletvekili Mustafa Şen ‘Zihin Çizgileri’ isimli kitabını imzalayarak Başkan Genç’e hediye etti.

20-29 Ekim tarihleri arasında devam edecek etkinliğe yazarlar; Merve Gülcemal, Hayati İnanç, Saliha Erdim, Sinan Yağmur, Veysel Usta, Serdar Tuncer ve Nurullah Genç ile birlikte yerel, ulusal toplamda 40 yazar ve 80 yayınevi katılıyor.

Kitap Günleri’nde; kitapseverlerin ilgiyle takip edeceği birbirinden güzel konferans, söyleşi, imza günü etkinlikleri düzenlenecek. 26 Ekim’de saat 18.00’da Sinan Yağmur vefatının 50. Yılında Aşık Veysel’i anma gecesi düzenleyecek. 27 Ekim’de ise Tarihçi Veysel Usta saat 13.30’da ‘100. Yılında Cumhuriyet’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.