Dolar 32,3595
Euro 34,7818
Altın 2.398,99
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI
12 Eylül 2023 11:22
249
A+
A-

Trabzon Haber merkezi | Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin eylül ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi eylül ayı toplantıları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.

HAYATINI KAYBEDEN DEĞERLERİ ANDI

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u anarak sözlerine başlayan Başkan Zorluoğlu, “Önceki dönem Trabzon Valilerimizden, meslek büyüğümüz Yücel Yavuz ağabeyimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına ve mülki idare camiasına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Allah mekânını cennet eylesin. Yine Köprübaşılı hemşehrimiz Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir’e Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

VALİ YILDIRIM’A HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Geçtiğimiz haftalarda Trabzon’da Vali değişikliği yaşandığını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Sayın İsmail Ustaoğlu Valimiz Balıkesir’e atanırken, Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz Yıldırım da Trabzon’a Vali olarak atandı. İsmail Ustaoğlu Valimize şehrimize verdiği hizmetler için teşekkür ediyor, yeni Valimiz Sayın Aziz Yıldırım’a da başarılar diliyoruz. Allah yardımcısı olsun” diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ’YE BAŞARILAR DİLEDİ

Büyükşehir Belediyesine yeni Genel Sekreter atandığını da belirten Başkan Zorluoğlu, “Genel Sekreterimiz Ahmet Adanur geçtiğimiz aylarda amansız hastalık neticesinde Rahmeti Rahman’a kavuştu. Adanur’u bir kez daha rahmetle anıyor, yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Genel Sekreterlik makamı belediyeler için çok önemli. Yeni atamamızı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine Sayın Gürkan Üçüncü’yü atadık. Malatya Vali Yardımcı olarak görev yapıyordu. Genç, dinamik ve görev yaptığı yerlerde başarılarıyla anılan bir kardeşimiz. Kendisine yeni atandığı bu görevde başarılar diliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ MİSAFİRLERİMİZ VARDI

Geçtiğimiz cuma ve cumartesi günü Trabzon’da önemli misafirleri ağırladıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Trabzon’da önemli misafirlerimiz vardı. Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz şehrimizi teşrif ettiler. Güzel bir program icra ettik. Kendisine belediyemizin yaptığı hizmetler noktasında bilgiler verdik. Hem de şehrimizin önemli projeleri ile ilgili desteklerini istirham ettik. Bilhassa iş dünyası ile yapılan toplantıda iş insanlarımızın taleplerini sonuna kadar dinleyip gerekli adımların atılacağını ifade ettiler.”

KASIM AYINA KADAR AÇILACAK

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızı Abdulkadir Uraloğlu da şehrimize bir ziyaret gerçekleştirdi. Çok verimli bir ziyaret oldu. Büyükşehir Belediyemizde de hem kendilerine gerekli bilgilendirmeleri yapma imkânı bulduk hem de bundan sonraki süreçte, yapmayı planladığımız projelerle ilgili kendisine taleplerimizi ilettik. Bilhassa şehirde devam eden
Karayolları yatırımları başta olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının uhdesindeki işlerle ilgili var olan sorunları kendisine aktardık. Çözüm konusunda oldukça yapıcı bir yaklaşımla gerekli talimatları Sayın Bakanımız verdi. Bu önemli Karayolu yatırımlarını da önümüzdeki süreçte hızlandırmış olacağız. Kanuni Bulvarı en önemli yatırımlardan bir tanesi. Bununla ilgili kasım ayına kadar Çukurçayır’a kadar olan yol hizmete açılmış olacak. Bir taraftan da Değirmendere’den Çukurçayır’a doğru Binbirevler’in oradan bağlanacak yolla ilgili çalışılıyor. Seçimden önce Kanuni Bulvarı ile Değirmendere’yi buluşturmuş olacağız. Böylece ring tamamlamış olacak.”

TÜNELLERDEN BİRİNİ SEÇİMDEN ÖNCE HİZMETE ALACAĞIZ

“Güneyden gelen yolun tünellerinden bir tanesini seçimden önce hizmete almış olacağız. Bu şekliyle yeni yaptığımız otogarın trafiği rahatmış olacak. Yeni yaptığımız otogarın önünde kavşak düzenlemesi yapıldı. Çok güzel oldu. Bu arada İpek Yolu Sanayi Sitesi biraz sıkıntıya girdi. Onlarla yeninde gidip değerlendirdik. Karayolları çalıştı. Bir proje hazırladık. Sayın Bakanımıza da arz ettik. İnşallah çok kısa zaman içinde İpekyolu Sanayi Sitemizin giriş ve çıkışı ile ilgili var olan sıkıntıyı da aşmış olacağız” dedi.

ALLAH HAYIRLI HİZMETLER YAPMAYI NASİP ETSİN

“Dün Milliyetçi Hareket Partisi’nin İl Kongresi yapıldı. Hayırlı olsun. Mevcut il başkanı Ömer Ayar yeniden il başkanı olarak seçildi, kendisini tebrik ediyoruz. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.”

FİLENİN SULTANLARI’NI TEBRİK ETTİ
“Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda kadın voleybolcularımız tüm ülkeyi sevince boğan bir başarıya imza attılar. Kadın voleybol takımımız, finalde Sırbistan’ı yenerek Avrupa Şampiyonu oldular ve bize büyük gurur yaşattılar. Voleybol Federasyonu Başkanımız, sevgili dostum Mehmet Akif Üstündağ başta olmak üzere tüm federasyon yöneticilerimizi ve sporcularımızı bir kez daha kutluyoruz.”

ÖĞRENCİLERİMİZ GURURLANDIRDI

“ Trabzon Büyükşehir Belediyesinin üniversite hazırlık kursu her sene öğrencilerimizi sınava hazırlıyor. Geçtiğimiz yıl hazırlık kursumuzda eğitim alarak YKS’ye giren 300 öğrencimizden 105’i lisans ve 120’si ise ön lisans bölümlerine yerleşme başarısı göstererek bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimizi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımızı ve görev yapan öğretmenleri de tebrik ediyoruz. Yine Gençlik Spor           İl Müdürlüğü ile ortaklaşa çeşitli tesislerimizde yaz kursları düzenlemiştik. Burada 25 branşta yaklaşık 5 bin 200 evladımız, çok güzel vakit geçirdikleri aynı zamanda eğitim aldıkları bir programı başarıyla tamamlandı.”

YÜZDE 61’İN ÜZERİNDE ZAM YAPTIK

“Geçtiğimiz ay toplu iş sözleşmesi konusu vardı. Burada HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan Bey’le beraber sözleşmeyi imzaladık ve Büyükşehir Belediyemizin tüm imkânlarını zorlamak suretiyle sözleşme kapsamındaki 2 bin 381 personelimize yüzde 61’in biraz daha üzerinde bir zam yaptık. Elbette personelimiz daha fazlasını hak ediyor. İmkânlarımız arttıkça personelimizin bu imkânlardan daha fazla yararlanacağı muhakkaktır. Sözleşme gereği 6 ayda bir enflasyona göre yeniden değerlendirme yapacağız. Bu manada ocak ayında arkadaşlarımızı biraz daha rahatlatacak ücret artışını şimdiden planladığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum.”

YIL BİTMEDEN AÇILIŞLARI YAPILACAK

“Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. ‘Bu sene açılış senesi’ mottosuyla hareket ediyoruz ve bu manada Ganita- Faroz, Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, Maraş Caddesi’nin yayalaştırılması başta olmak üzere açılışlarımıza başladık. İnşallah bu yıl tamamlanmadan yeni otogarı, Kadınları Pazarını,  Bilim Merkezi ve Planetaryum’u, Avrasya Pazarı’nı, İskenderpaşa otoparkını hizmete almış olacağız. Bununla birlikte Akçaabat Pazaryeri, Çayırbağı Pazaryeri gibi yatırımlarımızı da seçimlerden önce hizmete açmayı planlıyoruz.”

NÜFUSUN YÜZDE 85’İ ARITILMIŞ SUYA ERİŞECEK

“TİSKİ Genel Müdürlüğümüz de özellikle şehirdeki bütün ilçeler dahil, suyun arıtırılarak içirilmesi hususunda arıtma tesisleri ve isale hattı çalışmalarına devam ediyor. Hayrat ve Of bölgesinde bir arıtma tesisi tamamlanmak üzere. Araklı-Sürmene su arıtma tesisini hizmete açmıştık. Santa arıtma tesisi ve onun isale hattı da devam ediyor. Seçimlerden önce hizmete almayı hedefliyoruz. Şalpazarı, Beşikdüzü, Vakfıkebir’de de benzer çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz Trabzon’da kırsal mahalleler dahil toplam nüfusun yüzde 85’inin arıtılmış suya erişimin sağlamak. İnşallah bu yatırımlar tamamlandığında bu hedefimize büyük oranda ulaşmış olacağız.”

AKOLUK ARITMA TESİSİ DEVREYE ALINDI

“Akoluk’taki yapılan büyük arıtma tesisi ve isale hattı da devreye alındı. Bunun çok büyük bir önemi var. Ortahisar’a hizmet veren mevcut isale hattı çok eski olduğundan zaman zaman ciddi arızalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu arızalar şehrin zaman zaman susuz kalmasına neden oluyor. Akoluk’tan gelen alternatif isale hattı ile Esiroğlu’ndan gelen isale hattımızı dönüşümlü olarak kullanma imkânımız var. Bu şekilde herhangi birinde arıza olduğunda diğer hattı kullanıp şehrin büyük bir bölümüne su kesintisi olmadan hizmet verebiliyoruz. Bu yatırım değeri 3.5 milyar liranın üzerinde olan çok önemli bir yatırım.”

ASFALT VE BETON ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

“Kırsaldaki sanat yapısı, beton ve asfalt yol çalışmalarımız bütçemizle ölçülü şekilde devam ediyor. Kırsala öncelik vermek suretiyle kasım ayı dâhil planlı şekilde bu çalışmalarımız sürecek. Kırsalda da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama süreci devam edecek. Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğünden destek alarak birçok ilçemizde önemli miktarda asfalt çalışması yapıldı. Çalışmalar bizim imkânlarımızla devam ediyor. Beton ihalelerimiz yapıldı. Onları da yakın zamanda uygulamaya koyacağız.”

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Zorluoğlu, açıklamalarının ardından Meclis üyelerine söz verdi. Daha sonra Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis toplantısı, 45 gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.