Dolar 32,3176
Euro 34,7567
Altın 2.389,37
BİST 10.263,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















MAZİSİ BASARİLARLA DOLU MAZİSİ KUPALARLA DOLU

MAZİSİ BASARİLARLA DOLU MAZİSİ KUPALARLA DOLU
2 Ağustos 2023 18:32
198
A+
A-

Türk futbolunun en gözde kulüpleri arasında yer alan Trabzonspor’un 56. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Divan Başkanı Ali Sürmen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Baro Başkanı Duygu Keleş Aydın, Trabzonspor eski Başkanı Ahmet Celal Ataman, Trabzonspor efsane futbolcusu Hami Mandıralı, kulüp sporcuları ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “56 yıldır Türk futbol tarihine ismini altın harflerle yazdırmış, Türk sporunun medar-ı iftiharı olmuş, ulusal ve uluslararası arenada muhteşem başarılara imza atmış, mazisi başarılarla müzesi kupalarla dolu, şehrimizin marka değeri Trabzonspor’unuzun kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. 2019’da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak şehre geldiğimde bir basın mensubu mikrofon uzattı ve bana sordu: ‘Başkan seçilirseniz, başkanlığınız döneminde sizi en fazla mutlu edecek şey ne olur?’ diye. Hiç tereddütsüz cevap verdik, Trabzonspor’un şampiyonluğu. Ve Trabzonspor 8. kez Türkiye şampiyon oldu” ifadelerine yer verdi.
BİR FUTBOL KULÜBÜNDEN DAHA FAZLASI
Başkan Zorluoğlu, “Trabzonspor’un bugünlere gelmesinde emekleri bulunan, yaşayan ve ebediyete intikal etmiş değerli büyüklerimizi ve taraftarlarımızı minnetle ve şükranla anıyorum. Trabzonspor bu şehirde bir futbol kulübünden çok daha fazlasını ifade ediyor. Bunun altı her şekilde doldurulabilir.
Dünyada örneği kaç tane vardır bilmiyorum ama bir şehrin bütün olarak takımının galibiyetlerine bu kadar çok sevindiği, mağlubiyetlerinde ise çok üzüldüğü bir başka şehir ben duymadım. Yöneticiler olarak bizler bile Trabzonspor’un mağlup olduğu ki çok fazla olmuyor, pazar günlerinden sonra hafta içi halkın arasında gezmeyi çok arzu etmiyoruz. Ama galip geldiğinde çok daha keyifli bir şekilde ve insanların da mutluluğunu gözlerinde görmenin verdiği rahatlık ile şehrimizde çok daha rahat ziyaretler yapıyoruz” dedi.
Trabzonspor ile gurur duyduklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Bu sene seçime giriyoruz. Bu sene daha fazla sokaklarda olacağız. Takımın galibiyeti bizim de daha rahat gezmemizi sağlıyor. Tabi bu işin latifesi. Trabzonspor’umuzun başarıları ile hem burada iken hem de başka şehirlerde görev yaparken büyük bir gurur duyduk. Sezon öncesindeyiz, başarılı bir sezon olmasını temenni ediyorum. Zorlukların farkındayız. Birlikte istişare ediyoruz. Biz de her türlü desteği vermeye gayret ediyoruz. Yine geçmişte benzer zorluklar içerisinde çok büyük başarılar elde eden kulübümüzün bu senede geçmişte olduğu gibi başarılar elde edeceğine yürekten inanıyorum. Bu büyük duygularla Trabzonspor’umuzun 56. yıl dönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.