Dolar 32,3871
Euro 34,7596
Altın 2.395,17
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın: ‘Kira fiyatları asgari ücret sınırını geçti’

Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın: ‘Kira fiyatları asgari ücret sınırını geçti’
1 Temmuz 2023 16:01
208
A+
A-

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın Trabzon’da fahiş şekilde artan kira fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu
“Kira fiyatları asgari ücret sınırını geçti”

Ekonomideki kötü gidişat kira fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Ülke genelindeki kira fiyatlarında ciddi bir artış var. Artışın en fazla olduğu şehirlerden birisi de Trabzon. Özellikle evlenecek olan yeni çiftler ev bulamıyorlar. Bulanlar ise çok ciddi bir kira yükü ile karşılaşıyor.

“VATANDAŞIMIZ KİRA FİYATLARI ALTINDA EZİLİYOR”
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, artan kira fiyatları değinerek,
“Ekonomideki kötü gidişat maalesef kira fiyatlarını da olumsuz yönde etkiledi. Birçok şehrimizde kira fiyatları asgari ücret sınırını geçmiş durumda. Döviz kurlarındaki ciddi dalgalanma da bu durumu şehrimiz nezdinde etkiliyor. Ülkemize ve şehrimize gelen yabancılar, kur farkından dolayı fahiş kiraları rahatlıkla ödeyebiliyor. Ancak kendi vatandaşımızın bu astronomik rakamlara yaklaşması dahi mümkün olmuyor. Bireysel konut sahipleri de yüksek kira almak için konutları yabancılara kiralıyor. Kısacası kendi vatandaşımız kira fiyatları altında eziliyor.” ifadelerini kullandı.

“KAYIT DIŞI ZARARA UĞRATIYOR”
Yavuz Aydın, turizm sezonunda bireysel konutların kayıt dışı olarak turizmde kullanılmasının da fiyatları arttırdığını belirterek, “Şunun da yanlış anlaşılmasını istemiyorum, biz turisti ve turizmi eleştirmiyoruz. Tabi ki gelecekler, şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacaklar. Ancak denetim eksikliği nedeniyle birçok bireysel konut şu an turizm amaçlı kullanılıyor. Bu da hemşehrilerimizi mağdur ediyor, kira fiyatlarını yükseltiyor. Zaten birçoğu da ev bulamıyor. Geçen yıld a benzer bir sorun yaşandı. Ancak görüyoruz ki hala önlem alınmıyor. Kayıt dışı ile hem vatandaş, hem de kamu zarara uğruyor. Bu da çok önemli bir konu.” dedi.

“KÖTÜ GİDİŞATA KİM DUR DİYECEK”
Son olarak Trabzon’daki kira artış fiyatın rakamlarını paylaşan Aydın şu şekilde konuştu: “Üzücü olan ise tüm bu olumsuzluklardan en çok etkilenen illerin başında da Trabzon’umuzun gelmesidir. Rakam verecek olursak da, Türkiye’deki ortalama yıllık kira artışı %101 iken, Trabzon’da artış oranı %288 olmuştur. Bu kötü gidişata kim dur diyecek?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.