Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Az Bulutlu
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 19°C




















Büyükliman Bölgesi’nde ilk defa yapılan Yks sınavına 2000 Öğrenci girdi.

Büyükliman Bölgesi’nde ilk defa yapılan Yks sınavına 2000 Öğrenci girdi.
22 Haziran 2023 15:31
227
A+
A-

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve 17- 18 Haziran 2023 tarihinde Cumartesi ve Pazar günü oturumlarıyla yapılan 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nda ve Vakfıkebir İlçesi’nde başarılı bir şekilde tamamlandı.

2021 yılında Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün tarafından Vakfıkebir ilçesinin sınav merkezi olması önerilerek gündeme getirilmiş, 27. Dönem TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın girişimleri ve Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü ve ÖSYM’nin oluru ile Vakfıkebir ilçesi ÖSYM sınav merkezi olarak tescil edilmişti. Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün, 2023-YKS sınavlarının ardından konu ile ilgili bir değerlendirmedebulundu.

Ergün; “Bugün çok mutlu ve aynı zamanda gururluyuz, Vakfıkebir ilçemizde bu yıl ilk kez ÖSYM tarafından düzenlenen YKS’yi gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Büyükliman Bölgesi’nde yaşayan gençlerimiz hayatlarının belki de en önemli sınavlarından biri olan YKS’ye girebilmek için 40-50 km’lik bir mesafede yer alan sınav merkezlerine gitmek durumundaydı. Çok şükür ki bu yıldan itibaren Vakfıkebir ilçemiz sınav merkezi olarak tescil edildi. Böylece öğrencilerimiz bu yıl itibariyle YKS sınavlarına en yakın mesafedeki okullarda girdiler. Bu durumun hem öğrencilerimiz hem de öğrencilerimizin velileri açısından güçlü bir motivasyon oluşturduğuna inanıyorum. Bu yıl yüksek okulumuzda 8 adet modern ve ferah sınıflarımızda iki gün boyunca toplam 640 öğrencimiz sınavlara katılmıştır. Büyükliman Bölgemizde ise yaklaşık 2000 öğrencimiz YKS’ye girmiştir. Çok şükür meslek yüksekokulumuzda ve Vakfıkebir ilçemizdeki tüm oturumlardaki sınavları başarılı bir şekilde tamamladık. Bu bağlamda, ilçemizde yapılan OSYM sınavlarının sayısının önümüzdeki yıllarda giderek artması temennisi içerisindeyiz. Ben bu vesileyle sınava giren tüm öğrencilerimizin gönüllerindeki puanı almalarını ve istedikleri üniversite ve bölümleri kazanmalarını diliyorum. Üniversite tercih dönemlerinde de başarı ve kolaylıklar diliyorum. Ayrıca, ilçemizin ve meslek yüksekokulumuzun sınav merkezi olmasındaki önerilerimizi dikkate ve gündemine alan ve bu anlamda girişimlerde bulunan 27. Dönem TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’ya, Trabzon Üniversitesi Rektörlüğümüze, İlçe Kaymakamlığımıza, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Dr. Öğr. Üyesi Ergün; “Sınavlarda görev alan tüm hocalarımıza, idari personellerimize ve emniyet görevlilerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı; Büyükliman Medya

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.