Dolar 32,2179
Euro 34,7153
Altın 2.406,07
BİST 10.244,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















TÜRK SOMON FESTİVALİ BAŞLIYOR

TÜRK SOMON FESTİVALİ BAŞLIYOR
21 Haziran 2023 17:51
181
A+
A-

Trabzon’da 23-24 Haziran tarihlerinde Ganita’da ‘Karadeniz İncisi’ temalı ‘Türk Somon Festivali’ gerçekleştirilecek. Bu yıl 2’si düzenlenecek festivalin basın lansmanında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Karadeniz somonu son yıllarda gerek Trabzon gerek Türkiye ekonomisi içerisinde önemli bir yere geldi. Bu yıl kapsamını daha da genişlettiğimiz festivalimizi Ganita’da yapacağız. Ganita’nın güzelliğiyle somonun lezzeti birleştiğinde harika bir etkinliğe imza atacağız” dedi.

Bu yıl 2.’si gerçekleştirilecek ‘Türk Somon Festivali’ 23-24 Haziran tarihlerinde Ganita’da yapılacak. ‘Karadeniz İncisi’ temasıyla düzenlenecek festivalin tanıtımı için basın lansmanı gerçekleştirildi. Her şeyin en ince detayına kadar düşünüldüğü ve ünlü şeflerin misafir edileceği festivalin basın lansmanına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyüp Ergan, TESOB Başkanı Metin Kara, DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve basın mensupları katıldı.

USTAOĞLU: ÜNLÜ ŞEFLERİ DAVET ETTİK
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Son yıllarda ihracat değeri en fazla yükselen, ilimiz açısından da özel katma değer olarak ön plana çıkan Karadeniz somonunu daha iyi tanıtmak, ulusal ve uluslararası pazarda üst düzeye çıkarmak için yoğun gayretler içinde olduk. Geçen yıl başlattığımız Somon Festivali’nin bu yıl 2.’sini gerçekleştireceğiz. Katma değeri yüksek, ihracat değeri yüksek olan, son yıllarda ilgiyle takip edilen Karadeniz somonunu bu festival araçlarını daha da tanıtarak, bu noktada yapacağımız çalışmalar ilimiz için önemli arz ediyor. Ülkemizin çok kıymetli şeflerini davet ettik. Cuma ve cumartesi günü ilimizin farklı yerlerinde workshop tarzı çalışmalar yapacak. Onların yapacağı faaliyetlerde ilimizin tanıtımına ciddi katkıları olacak” diye konuştu.

ZORLUOĞLU SÖYLEMLERİYLE SALONDAKİLERİ GÜLDÜRDÜ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise Karadeniz somonunun son yıllarda gerek Trabzon gerek Türkiye ekonomisi içerisinde önemli bir yere geldiğini vurgularken, devamındaki söylemleriyle salondakileri güldürdü. “Hamsiye karşı biraz mahcubuz” diyen Başkan Zorluoğlu, “Hamsi’ye biraz ayıp ediyoruz gibi hissediyorum. Fakat işin ekonomik değerine baktığımızda buna değer. Hamsinin ilerleyen zamanlarda gönlünü alırız. Karadeniz somonunun büyük bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz yıl sadece Trabzon’dan 117 milyon dolarlık ihracat olmuş. Dolayısıyla ihracatımız içerisinde yüzde 10’luk bir paya sahip. Çok önemli bir oran bu. Üzerinde çalışmaya, bunu geliştirmeye, daha fazla tanıtmaya ve uluslararası piyasalarda gerçek değerinden satılmasına gayret göstermeye değer. Dolayısıyla Karadeniz somonunun daha da tanıtılması lazım” ifadelerini kullandı.

GANİTA’NIN GÜZELLİĞİYLE SOMONUN LEZZETİ BİRLEŞECEK
Geçen yıl paydaşlarla birlikte ilk organizasyonu gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “İlk festivali Olgunlaşma Enstitüsü’nde yapmıştık. Bu sene festivali biraz daha geliştiriyoruz. Bu kez mekânımız Ganita olacak. Geçtiğimiz ay Ganita’yı ve oradan Faroz’a kadar olan alanı şehrimizin hizmetine açmıştık. Çok beğenildi. Bu sene Somon Festivali’nin önemli bazı etkinliklerini hafta sonu Ganita’da gerçekleştireceğiz. Ganita’nın güzelliğiyle somonun lezzeti birleştiğinde harika bir etkinlik ortaya çıkacak. Önemli şefler Trabzon’a gelecek” diye konuştu.

HEMŞEHRİLERİMİZİ SOMON FESTİVALİ’NE BEKLİYORUZ
Tanıtım çalışmalarının önemine de değinen Başkan Zorluoğlu, “Biz bir taraftan Karadeniz somonunun üretimini artırmayı teşvik ederken, diğer taraftan da Trabzon başta olmak üzere ülkemizde sofralarda daha fazla günlük olarak kullanılmasını temin etmeye çalışıyoruz. Bu manada tanıtım çok önemli. …

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.