Dolar 32,1992
Euro 34,9946
Altın 2.514,85
BİST 10.705,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 19°C




















Laçin'de öğrenciler annelerine mektup yazarak kitap okumalarını istedi

Laçin'de öğrenciler annelerine mektup yazarak kitap okumalarını istedi
9 Mayıs 2024 16:00
46
A+
A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Laçin ilçesinde öğrenciler, kütüphanede işledikleri Türkçe dersinde annelerine mektup yazarak, kütüphaneden ödünç kitap alıp okumalarını istedi.

İlçedeki 4. sınıf öğrencileri, Laçin İlçe Halk Kütüphanesi'nin "Bir Dersim de Kütüphanede Projesi" kapsamında Türkçe dersini kütüphanede işledi.

Derste öğrenciler, Anneler Günü dolayısıyla annelerine mektup yazarak, onlarla birlikte kitap okumak istediklerini, ilk fırsatta kütüphaneden ödünç kitap alarak, kendileriyle birlikte okumalarını istediklerini aktardı.

Kütüphane sorumlusu Türkan Yılmaz da öğrencilere, Anneler Günü'nde anneleriyle birlikte okumaları için anne-çocuk temalı kitaplar verdi.

Yılmaz, AA muhabirine, okumanın ve öğrenmenin yaşam boyu devam etmesi gerektiğini söyledi.

İlçede öğrencilere yönelik etkinlikler düzenlediklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Önceki dönem başlattığımız 'Bilgi Okuryazarlığı Projesi' kapsamında öğrenciler, 1 yıl boyunca kütüphane ziyaretleri gerçekleştirildi ve öğrencilerimizin eğitim süreçleri desteklendi. Bu yıl ise toplu okuma etkinlikleri düzenlendi. Şu anda 'Bir Dersim de Kütüphanede Projesi'ni yürütmekteyiz. Öğrencilerimiz her hafta 1 dersini kütüphaneye gelerek işlemekteler. Diğer bir projemiz olan 'Kamu Kurumlarını ve Meslekleri Tanıyorum Projesi' ile 8. sınıf öğrencimiz kütüphanede her hafta başka bir kamu kurumunu, o kurumun personeli tarafından yapılan söyleşi ile yakından tanıma imkanı buluyor. 'Kütüphanem Köyüme Geliyor Projesi' ise ilçe merkezine uzak köylerimize kütüphane materyallerinin kamu kurumlarına ait araç ile taşınarak gezici kütüphane benzeri bir hizmeti kapsamakta. Laçin İlçe Halk Kütüphanesi olarak eğitimin ve yaşam boyu öğrenmenin her zaman destekçisi ve gönüllü neferleri olarak çalışmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.