Dolar 32,2444
Euro 34,8257
Altın 2.422,48
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Az Bulutlu
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C




















DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ ÇOK BÜYÜK

DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ ÇOK BÜYÜK
12 Şubat 2023 15:52
229
A+
A-

DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ ÇOK BÜYÜK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yüzyılın afetinin 7. gününde Elbistan ve Kahramanmaraş’ta yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk milletinin çok büyük olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Depremden zarar gören şehirlerimizi makul bir sürede birlik ve beraberlik içerisinde ayağa kaldıracağız” dedi.

Deprem yönetimine destek vermek için Kahramanmaraş’ta bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, depremin 7. gününde süreci değerlendirdi. Başkan Zorluoğlu, uzmanlar tarafından yüzyılın afeti olarak nitelendirilen depremin ardından devletin bütün kurumlarıyla 11 şehirde vazifesini eksiksiz şekilde ifa ettiğini söyledi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Bugün itibarıyla Elbistan’daki durumu özetleyen Başkan Zorluoğlu, “Dün akşam itibarıyla 993 vatandaşımız vefat etti. 950’den fazlası defnedildi. 1060 bina tamamen yıkıldı. Bunların tamamında arama kurtarma faaliyetlerinin 1. turu tamamlandı. Şu anda ihbarlara göre aramalar yapılıyor. Yaklaşık 1060 bina yıkıldı ama hasar çok daha büyük. Elbistan’ın yapı stoğu 50 bin civarında. Dün itibarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız 30 ayrı ekiple hasar tespit çalışmalarına başladı. Dün 213 binanın hasar tespiti yapıldı. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarına devam ediyorlar” dedi.

1250 KİŞİ KURTARILDI
Elbistan’da 5174 arama kurtarma personelinin görev yaptığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Bu ekiplerimiz yaklaşık 1250 vatandaşımızı enkaz altından kurtardı” ifadelerini kullandı.

TRABZON VE TÜM TÜRKİYE YARDIM YAĞDIRDI
Büyük bir kriz merkezleri olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Valilerimizle burada görev yapıyoruz. Alanlar tespit edildi. Gıda ve beslenme anlamında büyük bir sorun yok. Tüm Türkiye’ye Trabzon başta olmak üzere şükranlarımı arz ediyorum. Gerçekten insanlar yardım malzemelerini buraya adeta yağdırdılar. Merkezde 12 depomuz var. Hepsini güvenli şekilde depoladık ve dağıtımlarını ilk günden itibaren yapıyoruz” diye konuştu.

SOSYAL MARKETLER AÇTIK
Depremzedelerin hiçbir konuda sıkıntı yaşamamaları için yeni bir uygulama başlattıklarını da açıklayan Başkan Zorluoğlu, “Dün itibarıyla zarar görmemiş okullarda mahalle bazlı olarak marketler açtık. Vatandaşlarımız artık yardım almak için depolara gitmek zorunda değiller. Şehrin değişik noktalarında oluşturduğunuz sosyal marketler sayesinde ihtiyaçlarını rahatlıkla görebilecekler” şeklinde konuştu.

ELBİSTAN’DA ÇADIR SORUNU YOK
ilk etapta 2 çadır kent kurduklarını fakat şimdi sayıyı 5’e çıkardıklarını belirten Zorluoğlu, “Çadır kentler yaklaşık 1500 ile 1800 arası çadırdan müteşekkiller. Soba, battaniye ihtiyaçları karşılandı. Sıcak yemek noktasında gerekli organizasyonlar yapıldı. Arzu eden vatandaşlarımız bu çadır K entlere gelebilir. Yaklaşık yüzde 70’i dolu durumda. Köylere de 300 civarında çadır gönderildi. Dolayısıyla bu manada bir sorun yok. Sıcak yemek konusunda da en baştan itibaren bir sorun yok. Elbistan’da 50 noktada Kızılay, kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşları tarafından sıcak yemek ihtiyacı karşılanıyor” dedi.

KONTEYNER ALANLARININ ALTYAPISI YAPILIYOR
Çadırın insanların ilk birkaç hafta
hızlı ve geçici olarak konaklayabilmesi için ideal bir mekanizma olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Çünkü süratle kurulabiliyor, faaliyete geçirebiliyorsunuz. Konteyner daha uzun süreli bir iş. Konteyner için ciddi bir altyapı çalışması gerekiyor. Daha uzun süre orada kalacaklar. Elbistan’da konteynerleri kurmak için iki önemli nokta belirledik ve Samsun Büyükşehir Belediyemizle altyapısına başladık. AFAD’ın koordinasyonunda buralara süratle konteynerler kurulacak ve vatandaşlarımızın geçici olarak barınmaları için ideal bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞEHİRDEN AYRILMAK …
DEPREMİN 7. GÜNÜNDE MUCİZELER DEVAM EDİYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı arama kurtarma ekipleri, depremin 153. saatinde Adıyaman’da 21 yaşındaki Rukiye isimli genç kızı enkaz altından kurtardı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve bölgede bulunan tüm kurumların arama kurtarma ekipleri, zaman ilerledikçe bir canı daha enkazdan sağ olarak kurtarmak için üstün mücadele sergiliyor. Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da üç ayrı arama kurtarma ekibiyle çalışma yürütürken, bir güzel haber depremin 153. saatinde Adıyaman’dan geldi. Büyükşehir ekiplerinin uzun mücadeleler sonucunda 21 yaşındaki Rukiye isimli genç kızı enkaz altından çıkarmaları duygusal anlara sahne oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.