Dolar 32,4660
Euro 34,8980
Altın 2.430,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 17°C
Cum 18°C




















İlhan Palut: Trabzonspor’u çok net bir şekilde tedirgin edemedik

İlhan Palut: Trabzonspor’u çok net bir şekilde tedirgin edemedik
16 Aralık 2022 14:48
192
A+
A-

Konyaspor’da İlhan Palut, takımın performansı ve transfer çalışmaları hakkında konuştu. Palut, Trabzonspor ve Fenerbahçe ile girdikleri yarıştan bahsetti.

Katar’ın ev sahipliğini yaptığı 2022 Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig’e ara verildi. Bu arayı değerlendiren Konyaspor, Antalya’da hazırlık kampına girdi. Kamp süreci, takımın performansı ve transfer çalışmaları hakkında DHA’ya konuşan teknik direktör İlhan Palut, Trabzonspor ve Fenerbahçe ile geçen sezon girdikleri yarış hakkında itiraflarda bulundu.

“Psikolojik olarak yıpranmış bir Konyaspor ile karşılaştık”

İlhan Palut, “İlk geldiğimiz zaman nasıl bir Konyaspor ile karşılaştık ona değinmek lazım. Psikolojik olarak yıpranmış bir Konyaspor ve oyuncu topluluğuyla karşılaştık. İlk önce onlara özgüven aşıladık ve kendilerine inanarak, gerektiğinde de riskler alarak futbol oynamalarını söyledik.” ifadelerini kullandı.

“Ofansif anlamda gerçekten kısır bir takım gördük”

Palut, “Belki defansif anlamda çok büyük sıkıntılar yaşamayan ama ofansif anlamda gerçekten kısır, üretkenlikten ve pozisyona girmekten uzak bir takım gördük. Aslında işin yüzde 50’si bizim adımıza çok zor geçmedi. Takımın savunma disiplini zaten vardı. Ama ofansif anlamda coşkuyla oynayan, pozisyonlara giren ve skorlar üretebilen, galibiyetler kazanabilen bir Konyaspor yolculuğunu başlattık.” dedi.

“Konyaspor daha keyif veren bir takım haline geldi”

Başarılı teknik adam, “Burada önemli olan bizim isteklerimize karşı oyuncuların reaksiyonuydu. Onlar bu noktada bizim istediklerimizi yapmaya çalıştılar. İnandılar ve arada güzel bir sinerji oluştu. Konyaspor daha keyif veren, daha çok skor alan, daha başarılı bir takım haline geldi” açıklamasını yaptı.

“11’imizden 5 oyuncu değişti”

Kişiler değil, sistem üzerinden gittiklerinin altını çizen Palut şunları söyledi: “Geçen sene bizim 3’üncü olduğumuz kadrodan en ideal 11’imizden 5 oyuncu değişti. Kaleci İbrahim’i bir kenara bırakırsak takımın %50’si değişti. Bunun 3 oyuncusu defans bloğundan oldu. Ama kişiler üzerinden değil sistem üzerinden, prensipler üzerinden gittiğiniz zaman kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.”

“Yeni giren oyuncuların zamana ihtiyacı oluyor”

Sözlerine devam eden çalıştırıcı, “Tabii ki yeni giren oyuncuların zamana ihtiyacı oluyor. Burada en çarpıcı örnek Adil, Ahmet’ten sonra o formayı almak, o yükün altına bir anda girmek kolay değildi ama süreç içerisinde adım adım yere sağlam basarak o da tabi takımın değişmezlerinden oldu. Abdulkerim’i kaybettik, Calvo transferi bu noktada bizim için sol stoper kolay bulunabilen bir mevki değildi ama bu noktada da takıma uyum gösterdi.” dedi.

“Ligin en az gol yiyen takımı olduk”

İlhan Palut, “Dediğim gibi doğru oyuncularla işte Ahmet Oğuz, Cebrail ikilisi… Sağ bekte doğru oyuncularla destekledik. Savunma prensiplerine aynen devam ettik, tekrar çalıştık, tekrar oyunculara takım savunmasının uyumunu bir şekilde gerçekleştirdik ve şu an ligin en az gol yiyen takımı olduk”

Geçen sezon Trabzon’u kovaladı, Fener’e geçildi

Konyaspor, geçtiğimiz sezonki şampiyonluk yarışında lider Trabzonspor’u uzun bir süre kovaladı. Yeşil-Beyazlılar’da İlhan Palut, Trabzonspor’u yeteri kadar tedirgin edemediklerini itiraf etti. Palut, Fenerbahçe ile girdikleri ikincilik mücadelesini kendileri için temel kayıp olarak nitelendirdi.

“Diğer takımlar Konyaspor’a karşı oyun prensiplerini değiştirdi”

Palut, “Şunu söylememiz lazım son derece iyi bir sezon geçirdik totalinde. İkinci bölüm daha iyisi olabilir miydi, evet olabilirdi. İkinci yarıya başlarken as kadromuzdan kaybettiğimiz oyuncularımız vardı. Bir şekilde yerleri biraz geç doldu. Ofansif anlamda süreç geçtikçe şu oldu artık diğer takımlar Konyaspor’a karşı oyun prensiplerini değiştirip daha dengeli bir oyuna döndüler.” dedi.

“Trabzonspor’u net bir şekilde tedirgin edemedik”

İlhan Palut, “Belki biz bazen bu savunma bloklarını aşmakta zorlandık. Aslında Trabzonspor’u gerçekten çok net bir şekilde tedirgin edemedik. Bir de Trabzonspor’un çok az puan kaybetmesi belli bir noktaya kadar bunu engelledi.” ifadelerini kullandı.

“Temel kaybımız Fenerbahçe ile girdiğimiz ikincilik mücadelesiydi”

İlhan Palut, “Ama bizim buradaki aslında temel kaybımız Fenerbahçe ile girdiğimiz ikincilik mücadelesiydi. Fenerbahçe’nin çok dikey bir çıkışı, bizim dönem dönem geçirdiğimiz bocalamalar bizi bu yarışta geride bıraktı. Evet üst sıralara oynamak, hedefi kovalamak gerçekten bir tecrübe işi belki bir alışkanlık işi. Ben ve oyuncularım belki bu noktada sonunu getirmekte zorlandık.” diye konuştu.

“Ne teknik adamların ne de oyuncuların karşılaştığı bir durumdu”

Geçen sezon geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ahmet Çalık’ın kendilerini derinden etkilediğini vurgulayan Palut, “Tekrar rahmet dileyelim, mekanı cennet olsun inşallah. Son derece üzücü bir olaydı. Belki ne takımdaki teknik adamların ne oyuncuların daha önce karşılaştığı bir durumdu.” açıklamasını yaptı

“Tekrar mücadeleye koyulmak zordu ama bununla yüzleştik”

Konuşmasını sürdüren Palut, “Gerçekten bunu karşılamak, bunu atlatmak, tekrar bir mücadeleye koyulmak son derece zordu ama biz bununla yüzleştik. Evet böyle bir gerçek var. Birbirimize tutunduk, sarıldık, toplantılar yaptık. Şöyle yapmadık hiç, konuşmayalım da tekrar acımızı kavlamayalım. Herkes duygularını döktü.” dedi.

“Kelimelerle anlatılmaz bir acıydı bizim için”

Palut, “Gerçekten çok zor günlerdi. Anlatmak bile zor. Kelimelerle anlatılmaz bir acıydı bizim için. Ama süreç içerisinde ikisini birbirinden ayırmamız gerektiğini biliyorduk. Tamam hiçbir zaman unutmayacağımız bir kayıp ama aynı zamanda devam eden bir yarış devam eden bir yol. Oyuncularım burada gerçekten olgun davrandılar. Tekrar futbola odaklandılar. Ama Ahmet her zaman aklımızda, bugün de aklımızda. İnşallah hiçbir takım, hiçbir camianın başına böyle bir şey gelmez.” şeklinde konuştu.

kaynak : ( 61saat )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.