Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 15°C
Per 17°C




















Trabzon Tüm İmkanlarıyla Seferber Trabzon Duyarsız Kalmadı..

Trabzon Tüm İmkanlarıyla Seferber Trabzon Duyarsız Kalmadı..
11 Şubat 2023 14:03
320
A+
A-

Trabzon Tüm İmkanlarıyla Seferber

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin hemen ardından arama kurtarma çalışmalarına destek veren Sivil Toplum Kuruluşları, Belediyeler ve vatandaş tüm gücüyle AFAD koordinesiyle birlikte sahada. Depremde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için 7/24 çalışan gönüllüler ayrıca, depremzedelere de destek oluyor.

Hayatın siyasetten ibaret olmadığının göstergesi acılı bir dönemi yaşıyoruz..
Desteğin kesilmediği bölgede siyasi kimliğinin yanısıra doktorluk vazifesini yerine getirmek için gönüllü bulunan isimlerden birisi de AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu…

AFAD Bünyesinde Seferberlik İlan Edildi

Bölgede doktorluk vazifesini yerine getiren İl Başkanı Dr. Mumcu, “AK Partili belediyelerimiz, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımızın koordinesinde depremin ilk saatlerinden itibaren koordinasyon kurarak, bütün imkânlarını afet bölgesine seferber etti. Belediyeler ve özel şirketler envanterlerindeki iş makinası, arama kurtarma aracı, itfaiye aracı, personeli varsa afet bölgesine gönderdi. Arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ediyor. Devlet ve millet olarak ele ele verip de üstesinden gelemeyeceğiz bir durum yok. Milletimiz necip millet. Özellikle de Trabzonumuzda yardım için yüzlerce vatandaşımızın koşturması karşısında gurur duydum. Eğer bir yarış yapılacaksa hayırda yarış olmalı. Vatandaşımız bunu fazlasıyla gösterdi. Daha önceleri Van, Elazığ, İzmir depreminde nasıl depremzedelerimizi yalnız bırakmadıysak, son 100 yılda başımıza gelen en büyük doğal afetin yaralarını da hep birlikte saracak ve vatandaşımızın yanında olacağız. Deprem bölgelerinde yalnızca belediye ekipleri değil Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, İl Müdürlerimiz kısaca tepeden tırnağa tüm devlet görevlileri alanda cansiperane bir biçimde vatandaşımızın yanında. İsimlerini sayarak bitiremeyeceğimiz başta Kızılay olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları, Şanlı Türk ordusunun neferleri askerimiz polisimiz burada enkaz bölgesinde depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Deprem Bölgesine…

İl Başkanı Dr. Mumcu, “Tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir afetle karşı karşıya kaldığımız bu günlerde, AK Partili Belediyeler depremin yıkıma sebep olduğu 10 il ve 44 ilçede, teknik arama kurtarma ekibi olan 284 üzerinde belediye başkanı ve 14 bin 203 personel sahada AFAD ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıyor. Geri kalan 523 AK Partili Belediye ise temel gıda ürünleri, kıyafet, barınma, ısınma başta olmak üzere ihtiyaç olan alanlarda lojistik destek veriyor” dedi.

Trabzon Duyarsız Kalmadı..

Deprem Bölgesindeki gözlemlerini de göz önünde bulundurarak yorum yapan Dr. Mumcu, “1648 personeli, 208 personel aracı, 297 iş makinesi, 218 insani yardım tırı, 18 kamyon ve binlerce gönüllü hemşerimizle deprem bölgesinde yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bir Trabzon evladı olarak memleketimle ve memleketim insanıyla gurur duyuyorum. Destek olmak için ellerinden geleni ardına koymayan herkesten Allah razı olsun. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.