Dolar 32,3153
Euro 34,7459
Altın 2.383,71
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Az Bulutlu
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 19°C




















Tatsız Futbol

Tatsız Futbol
18 Ocak 2023 23:28
295
A+
A-

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finale yükselme maçında Ümraniyespor karşısında maçın ilk dakikasından 90. dakikasına kadar hiçbir varlık gösteremedi desek zannedersem abartmamış oluruz. Ümraniyespor o kadar fazla kırılma pozisyonları harcadı ki çok bilinen futbol tabiriyle atamayana atar gizli kuralı işledi ve maç berabere bitti. Objektif olmak gerekirse 90 dakikalık maçın hakkı Ümraniyespor’un galibiyeti idi ancak Victor Hugo Trabzonspor forvetlerinin 90 dakika boyunca yapamadığını o kadar güzel yaptı ki takımının maça tutunmasını sağladı.

Uzatmalarda  dar kadrosunun kurbanı olan ve oyundan düşen Ümraniyespor o kadar ucuz bir penaltı yaptırdı ki 90 dakika boyunca ortaya koydukları mücadeleye yakışmayacak amatörlükte bir penaltıyı rakibine adeta hediye etti. Burada Maxi Gomez’in oyunda kalarak topu kovalamasının Trabzonspor’a penaltıyı kazandırdığının altını çizmekte fayda var. Maçın en hırslı oyuncusu Bakasetas kaleciyi ters köşeye yatırmasına rağmen topu auta attı. Akabinde oyun üstünlüğünü iyice eline alan Trabzonspor yine Maxi Gomez’in bilerek ve görerek yaptığı asistle beraber Yusuf Yazıcı Trabzonspor’u öne geçirdi. Burada altını çizmekte fayda var Trabzonspor hücum çeşitliliği yok denecek kadar az bir takım, en büyük gol tehditi Bakasetas’ın şutları ancak Maxi Gomez Yusuf işbirliği golü ve Bakasetas Yusuf işbirliği golü bize net olarak şunu gösterdi Yusuf Yazıcı Trabzonspor’un hücum çeşitliliği açısından çok iyi bir seçenek olabilir.

Trabzonspor turu geçti ancak o kadar durağan ve statik bir oyun oynadı ki  yenilgiyi sonuna kadar hak etti. Victor Hugo’nun golüne kadar Trabzonspor ileri hattı hareketsiz ve kötü bir görüntü veriyordu. Maç uzatmaya gidince dar kadroya sahip olan Ümraniyespor Trabzonspor’a karşı direnemedi.

Sonuç olarak söylemek gerekirse Trabzonspor deplasman oyununu geliştiremediği sürece Trabzonspor için deplasman sorunu devam edecektir.

Selametle kalın, hörmetlerle

Futbol Uleması

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.