Dolar 32,2760
Euro 34,7458
Altın 2.395,10
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 18°C




















TRABZON’DA ‘İLK EVİM İLK İŞ YERİM’ PROJESİNİN HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU

TRABZON’DA ‘İLK EVİM İLK İŞ YERİM’ PROJESİNİN HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU
24 Aralık 2022 15:26
213
A+
A-

TRABZON’DA ‘İLK EVİM İLK İŞ YERİM’ PROJESİNİN HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinin kura çekim töreni, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi için Trabzon’da kura çekim töreni düzenlendi. KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekiminde Ortahisar için 1146 ve Of ilçesi için 150 konutun hak sahipleri belli oldu. Kura çekim törenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve başvuru sahipleri katıldı.

CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, “Bu büyük proje, ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlarımıza nefes aldıracak. Bu büyük proje, Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı. 250 bin adet konut, kura ile hak kazanan dar gelirli vatandaşlarımıza kısa bir zamanda teslim edilecek. Bu hakikaten çok büyük bir proje, büyük bir vizyondur ve bu vizyonun arkasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Kendisine Trabzon’dan teşekkürlerimizi, şükranlarımızı arz ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyon projelerinden biri ve Cumhuriyetin 100. yılına hakikaten damga vuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ Başkanlığımızın çok kıymetli bir çalışması. Bu çalışma ile birlikte birçok vatandaşımızın yüzü gülecek. Birçok kardeşimiz ev sahibi olacak. Heyecanınızı buradan hissedebiliyorum. İnşallah Mevlam hepinizin gönlüne göre versin. Bu önemli proje, Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

KARACA: 35 BİN 335 ESER KAZANDIRDIK
TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca ise, “İlk Evim İlk İş Yerim kura çekim törenine hoş geldiniz. 20 yılda 1 milyon 170 bin konut rakamına ulaşıldı. TOKİ olarak 35 bin 335 eser kazandırdık. Yatay mimariden taviz vermedik. 81 il ve ilçelerde vatandaşlarımızın yanında olduk. Şimdi ise İlk Evim Projemiz ile milletimiz bize olan güvenini gözler önüne serdi. 8 milyonu aşkın müracaat gerçekleşti. 5 milyonu aşkın geçerli başvuru oldu. Bugün de Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor’a başarılar diliyorum” dedi.

USTAOĞLU: AYRI BİR VİZYON KATIYOR
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da “250 bin konut projesinde Trabzon’umuzda 2 bin 550 vatandaşımız ev sahibi olacak. Gençlerimizin ev sahibi olma hayali var. Hayallerini süsleyen evlerine proje ile kavuşmuş olacaklar. Şehit ailelerimiz için, emeklilerimiz için belli bir kontenjan ayrıldı. Özellikle gençlerimiz de hayallerini süsleyen evlerine kavuşacak. Şehirlerimize ayrı bir kimlik katıyor, sosyal donatı alanlarıyla ayrı bir vizyon katıyor” şeklinde konuştu.

İLK KURALARI TRABZON PROTOKOLÜ ÇEKTİ
Protokol konuşmaların ardından kura çekim törenine geçildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile birlikte protokol üyeleri ilk kuraları şehit aileleri için çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.