Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Fenerbahçe, Trabzonspor maçına nasıl çıkacak?

Fenerbahçe, Trabzonspor maçına nasıl çıkacak?
22 Aralık 2022 17:33
230
A+
A-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Trabzonspor maçı öncesi kararını verdi. Bu sezon zorlu maçlardaki tercihini Trabzon deplasmanında da sürdürecek olan Jesus, ileride şok presle rakibi baskı altına almayı planlıyor

Süper Lige Dünya Kupası nedeniyle verilen aranın ardından, Trabzonspor ile karşılaşacak Fenerbahçe‘de teknik direktör Jorge Jesus, oyun planını ve stratejisini büyük ölçüde belirledi.

Altay için seferberlik

Jorge Jesus, İstanbulspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Altay, umarım önümüzdeki maçlara yetişir” demişti. Sarı-Lacivertliler’de başarılı file bekçisi için adeta seferberlik ilan edildi. 24 yaşındaki kaleci, geçen hafta çalışmalara başladı. Sağlık ekibi, Altay’ın hafta boyunca durumunu yakından takip edecek. Kaptan, takımla çalışmalarda herhangi bir sorun yaşamazsa, cumartesi günkü Trabzon deplasmanı için kafileye dahil edileceği öğrenildi.

Luan Peres Aslan’ı bekliyor

Brezilyalı savunmacı, 15 Eylül’deki Rennes maçında yaşadığı sakatlığın ardından geçen hafta çalışmalara başlamıştı. Ancak Luan Peres’in tam olarak hazır hale gelmesi için zamana ihtiyacı var. Sağlık ekibinin ve teknik heyetin şu anki planlamasına göre 28 yaşındaki savunmacı, 8 Ocak’taki Galatasaray derbisinde tam olarak oynayacak duruma gelecek. Başarılı stoperin, derbi öncesindeki maçlarda ise kısa süreli dakikalarla sahaya çıkma ihtimali var.

Trabzonspor’a 3’lü savunma

Tecrübeli teknik adam, bu sezon zorlu maçlarda hep 3’lü savunmayı tercih etmişti. Luan’ın ardından Gustavo’nun da sakatlanması nedeniyle Sarı-Lacivertliler’in bu taktiği kullandığı son resmi maç 27 Ekim’deki 3-0’dan çevrilen Rennes mücadelesi olmuştu. Jesus, Trabzonspor karşısında da bu plana dönüş yapmaya hazırlanıyor. Serdar Aziz, Gustavo Henrique ve Attila Szalai, defansın merkezini oluşturacak.

Hücum hattı belirsiz

Sarı-Lacivertliler’de zorlu mücadelede Ferdi Kadıoğlu ve Bright Osayi-Samuel’in de kanatlarda görev yapması bekleniyor. Orta sahanın merkezinde Arao ve Crespo’nun yeri garanti gibi. Hücum hattı konusundaysa Portekizli hocanın henüz karar vermediği öğrenildi. Jorge Jesus, deplasmanda oynayacak olmalarına rağmen oyun felsefesini değiştirmeyecek. Tecrübeli teknik adam öğrencilerinden yine önde basmalarını, şok presle rakibi hataya zorlamalarını istiyor. Dünya Kupası arasına lider giren Fenerbahçe, Trabzonspor’u devirerek hem zirvedeki yerini korumak hem de Bordo-Mavililer ile arasındaki puan farkını 9’a yükseltmeyi hedefliyor.

kaynak : ( 61saat )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.