Dolar 32,2741
Euro 34,7881
Altın 2.404,06
BİST 10.304,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 21°C




















Altay Bayındır: Bizim sadece bir işimiz var; bu kulübün başarısı ve çıkarları için mücadele vermek

Altay Bayındır: Bizim sadece bir işimiz var; bu kulübün başarısı ve çıkarları için mücadele vermek
10 Kasım 2022 19:32
247
A+
A-

Takım kaptanımız Altay Bayındır, Bitexen Giresunspor maçının hazırlıklarının devam ettiği Can Bartu Tesislerimizde sabah saatlerinde gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sözlerine Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümüne dair kısa bir açıklama yaparak başlayan Altay Bayındır, devamında takımımızın hem Süper Lig hem de Avrupa arenasındaki iyi gidişatını değerlendirdi. Altay’ın açıklamalarından derlediklerimiz şu şekilde:

Bugün de bir kez daha Atamızı saygı ve özlemle hep birlikte anıyoruz

“Başkomutanımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzü ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümünde başsağlığı ile anıyoruz. Bizler için, ülkemiz adına açtığı bu yolda en doğru insan olmak için, en doğru mücadeleyi en sağlıklı şekilde vermek için elimizden geleni hem Fenerbahçe olarak başta da bir insan olarak hepimiz vereceğiz. #SendenAldık hashtagiyle de Atamızın bizler için gösterdiği, verdiği mücadeleler doğrultusunda bizler de ona yakışır bir birey, bir sporcu olmak için elimizden geleni hepimiz, Fenerbahçe camiası olarak her daim yapacağız. Bugün de bir kez daha Atamızı saygı ve özlemle hep birlikte anıyoruz.

Lider olmanın en güzel hissiyatı orada kalabilmektir

Şu anda güzel bir gidişatımız var. Kazanmak her zaman güzeldir. Ligdeki konumumuz, Avrupa’daki konumumuz çok önemli ve değerli. İyi çalışıyoruz, her şeyi konuşup tartışıyoruz. Meyvelerini de maçlarda alıyoruz. Ama güzel gidişatların değerli olması onu devam ettirebilmektir. Lider olmanın en güzel hissiyatı orada kalabilmektir. Lider olmak zordur ama orada kalıp, onu devam ettirmek daha da zordur. Ancak biz, bu bilinçteyiz. Her maç final niteliğinde, her maç çok önemli. Ligde de Avrupa’da da zaten hiçbir zaman kolay maç yok. Her rakip Fenerbahçe ile oynadığının bilincinde ve dolayısıyla kazanmak ve kendini göstermek için çok yoğun mücadele veriyor, sahada efor sarf ediyor. Bizler de bunun bilincindeyiz. Bu nitelikte konsantre oluyoruz, hocamızla her gün toplantılarımız oluyor, defalarca her şeyi en ince ayrıntısına kadar konuşuyoruz. Bunları yaptığımız sürece de zaten şansızlıklar ve talihsizlikler yaşamazsak bu güzel gidişatımız devam edecektir diye düşünüyorum.

Çalışıyoruz, çalıştığımız takdirde de maçlarda meyvesini alıyoruz

Bu benim görevim ve bunu yapmam gerekiyor, ben de yapmaya çalışıyorum. Ne mutlu ki güzel bir istatistik. Böyle devam edelim ve bu istatistiği yükseltelim, en yukarılara çekelim. İnşallah böyle devam ederiz. Çalışıyoruz, çalıştığımız taktirde de maçlarda meyvesini alıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Her gün ve üstüne daha çok koyarak, daha çok üstüne giderek… Daha iyi olmak için mücadele vereceğiz.

Hocamız da zaten bu yoğun tempoda ne yapması gerektiğin farkında

Yoğun bir tempodan geçtik. Bizim için güzel bir ara oldu, biraz dinlenmek ve düşünmek adına.. Bizler profesyonel oyuncularız, aranın ya da devamlılığın bir önemi yok bizim için. Bizim görevimiz iş zamanı iş, dinlenme zamanı dinlenme ve hepsini doğru zamanda doğru konsepte yapıp uygulamak. Çok fazla maç oynadık; Avrupa maçları, lig maçları… Her ne kadar yorsa da bu bizim için güzel bir şey ama dinlenmeni, beslenmeni, istirahatini yani her şeyini dört dörtlük yaptığın ve iş odaklı olduğun taktirde çok fazla sıkıntı da yaşamıyorsun ki Avrupa’da zaten birçok takım bu konsepte oynuyor. Buna alışmak lazım ve bizler de buna alıştık. Hocamız da zaten bu yoğun tempoda ne yapması gerektiğinin farkında. O nedenle bizim için öncesinde ya da sonrasında oynamanın bir farkı yok.

Saha içi ve saha dışı çok farklı iki konsept. Saha içinde yapman gerekenler belli ama saha içinde yapmak gerekenleri sağlıklı bir şekilde yapman için de saha dışında bazı hazırlıklarda bulunman gerekiyor. Özellikle de yoğun bir dönemde… Ben ne yapıyorum? Beslenmemiz, dinlenmemiz, uyku kalitesi… Kaldı ki bizim hayatımız hemen hemen Samandıra ve ev arasında gidip geliyor. O yüzden iş odaklıyız, burada herkes iş odaklı. Hocamız da çok yoğun tempoyla burada çalışıyor, sürekli olarak bizim üstümüzde. Dinlendiğimiz sürece, uykusu, beslenmesi, zamanında bazı şeyleri programlı şekilde yaptığımız takdirde zaten yorgunluk da bir şekilde dağılıma uğruyor. Bizim işimiz bu;  ‘Yorulduk, çok yoğunuz’ vs. denmez, yoğunluk her zaman iyidir. Allah boş duran kulunu sevmez.

Bazen üzülüyorum çünkü ufak tefek şeyler çok büyütülüyor. Bizim sadece bir işimiz var; bu kulübün başarısı ve bu kulübün çıkarları için mücadele vermek

Her hocanın kendine göre uygulamak istediği bir sistemi vardır. Çok güzel bir gidişattayız. Hocamızın da kendine özgü, başarılı olduğumuz, iyi giden, hepimizin sevdiği bir futbol anlayışı var. Bizlerle çok yakın ilgileniyor. Dolayısıyla bizler de bu sisteme ayak uydurmak adına antrenmanlarda ve arkaya dönüp baktığımızdaki birçok maçta tecrübelendik, daha farklı bir duruma geldik. Biz de bu sisteme ayak uydurmak adına antrenmanlarda ve oynadığımız birçok maçta tecrübelendik, daha farklı bir duruma geldik. Futbolda her ne kadar çalışırsanız çalışın o paslardan biri hatalı gidebilir. Bir hata olabilir. Bunlar çok doğal şeyler. Bazen üzülüyorum çünkü ufak tefek şeyler çok büyütülüyor. Pozitif anlamda da negatif anlamda da çok yükseğe çekiliyor. Dolayısıyla oyuncu grubuyla da alakalı, kaleci olarak benle de alakalı. Bizim sadece bir işimiz var; bu kulübün başarısı ve bu kulübün çıkarları için mücadele vermek. Biz de bundan sonra bunları yapacağız. Ben de bu sürece gayet adapte oldum. Başından sonuna kadar zaten sıkıntı yaşadığım bir pozisyon olarak tabii ki istisnai birkaç pozisyon ama geçen sene de oldu. Bunlar futbolun içinde. Dünyada her takımda her kulüpte her camiada olan şeyler. Daha kötüleri de yaşanabiliyor. Dolayısıyla bir geçen sezonki Giresunspor maçı pozisyonu oldu bir de Avrupa maçında topa değdim, hakem değerlendirdi. Bu tarz pozisyonlar olacak. Bundan sonra daha da çok olacak. Bütün rakipler bizi analiz ediyor, oyun sistemimize göre sistem hazırlamaya çalışıyorlar. Şu anda olumsuz giden bir gidişat yok. Bundan sonrası için de mücadeleye devam edeceğiz.

Hocalarımızın, Başkanımızın ve Yöneticilerimizin destekleri çok önemli. Hep bizim arkamızda duruyorlar. Gerekli bütün konuşmaları yapıyoruz. Bu senenin öneminin de bilincindeyiz; 100. yıl. Elimizden geleni yapacağız

Sayın Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Çok güzel şeyler söyledi. Sadece dış söylemler değil, içeride de hep birbirimizle konuşuyoruz. Neyin ne olduğunun farkındayız. Hocamız her daim her futbolcusuna destek oluyor ayırmaksınız. Beni üzen ya da mutlu eden bir şey değil, arada bir şey. Çünkü ben işime konsantreyim, işime bakarken ufak tefek bu tarz şeylerde tabii ki büyük sabırsızlık var, insanlar beklenti içerisinde, her zaman başarı ve devamlılığı beklentisi içerisinde. Bunların farkında ve bilincinde olmak açıkçası senin kulaklarını kapatıp gözlerinle sadece bir yere odaklanmanı sağlıyor çünkü iyi gidiyorsun, ufak tefek bazı şeyler doğal olarak yaşayabilirsin. Ama bunu kafanda hemen bitirip işine devam etmen lazım. Bir şeyler değiştiği zaman zaten her şey pozitife dönüyor. Biz de çok şükür ki her maçta iyi gittik. Bu da çok önemliydi. Hocalarımızın, Başkanımızın ve Yöneticilerimizin destekleri çok önemli. Hep bizim arkamızda duruyorlar. Gerekli bütün konuşmaları yapıyoruz. Bu senenin öneminin de bilincindeyiz; 100. yıl. Bizim için çok önemli. Elimizden geleni yapacağız. Duygusal anlamda tabii ki yer yer üzüldüğüm noktalar oldu çünkü ortada bir şey yokken açıkçası bunları ciddi bir boyuta çekilerek yaşamak… Bizler oyuncularız yani… Bunlar olabilir. Oyuncu 10 tane pas atar 1 tane hata yapar hemen yuhalanma… Özellikle kalecide bu çok ciddi bir seviyede. Kaleci 10 isabetli pas atar, 1 tanesi oyuncuyu bulmaz ya da dışarı gider, hemen bir sıkıntı çıkar. Genel olarak konuşuyorum sadece bizimle alakalı değil. Buna hep pozitif gözle bakıyoruz. Taraftarlarımız çok istekli, büyük bir heyecan ve istekle her maça geliyorlar. Kazanmamızı, başarılı olmamızı hem özlediler hem çok istiyorlar. Bunların bilincinde olduğun zaman insanların tepkilerini, yazan çizenleri çok takmıyorsun. Onları taktığın zaman kendine olan inancın ve güvenin yok demektir. İnsanlar sana ne derse desin sen kendini biliyorsan, inanıp güveniyorsan o yoldan şaşmadığın takdirde zaten bir şeyler yoluna girecektir.

Hocamız bizim için, Kulübümüz için önemli ve değerli bir isim. Hem saha içi hem saha dışı bütün oyuncularla ilgilenip elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bize kattığı çok şey var

Hocamızın nasıl bir karakterinin olduğunu herkes biliyor. Anı fazlasıyla yaşayan bir insan. Her anın önemini, değerini fazlasıyla bilen ve bunları tecrübeleriyle bizlere aktarmaya çalışan bir insan. Bizim için, Kulübümüz için önemli ve değerli bir isim. Hem saha içi hem saha dışı bütün oyuncularla ilgilenip elinden geleni yapmaya çalışıyor yardım olarak tecrübelerini aktarma açısından. Futbol sadece sahada oynanan bir oyun değil, saha dışında da yapmamız gereken analizler oluyor, bunların üstünde de çok duruyoruz. Uzun süren toplantılarımız oluyor. Bize kattığı çok şey var. Onun dışındaki birçok şeyi de sizler de görüyorsunuz; isteğini, hırsını, azmini… Bizi başarıya götürecek en önemli unsurlardan biri de istek ve arzu.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.