Dolar 32,4014
Euro 34,8135
Altın 2.401,78
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















Trabzonspor’da sezonun en büyük problemi’

Trabzonspor’da sezonun en büyük problemi’
7 Kasım 2022 13:28
342
A+
A-

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Trabzonspor ile Konyaspor karşı karşıya geldi. İki takım sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılarak puanları paylaştı. Fotomaç Gazetesi yazarları, Trabzonspor – Konyaspor maçını dikkat çeken ifadelerle değerlendirdi.

YUNUS EMRE SEL – BELKİLERLE!

Bence eldeki imkanlarla doğru bir kadro değildi ilk 11. Değildi zira beklerin, özellikle sağ bekin zaafları belliyken, rakibin hem göbek hem kenar oyuncularının baskınlığı ve dinamizmi malumken bu oyunu tutmaya çabalamak, “Belkilerle” izah edilmişti belli ki.

Oyun değil ama skor olarak Trabzonspor istediğini almışken, oyunun coşku istediği anlarda, yapmayacağı, kadrosunun uygun bile olmadığı bir oyuna dönüşünü de belkilerle açıklayabiliriz. Oyun değil, zira Bakasetas’ın tüm hırsına rağmen bir oyun organizatörü olma çabalarını sürekli bencilliğiyle itişi ön alandaki bütün organize olma çabalarını baltalıyordu. Buna kutu golcüsü Gomez’in etkisizliğini ve Bartra’nın varla yok arası oyununu da eklediğimizde elde kalan mâlum.

Yine de Trabzonspor, bölüm bölüm önde basmasının avantajıyla rakibi hazırlıksız yakaladığında ürettikleriyle üstünlüğü ele geçirdi

2-0’dan sonra futbol kitabının ilk numaralarından birine dönülebilirdi, belki. Trabzonspor iyi kapanıp, bulacağı alanları hızlı oyuncularıyla değerlendirebilirdi, belki.

Bu belkileri Konyaspor’un acabaları süpürdü. Diouf’un golü sonrası moral bulan yeşil beyazlılar, Trabzonspor’un oyun ve oyuncu tercihleri, takımın zaaflarını net bir şekilde gösterince Konyaspor’un acabaları da iştahlı arayışa döndü.

Hadziahmetovic’in baskıyı rahat geçerek yaptığı asistle Konyaspor, oyunu istediği zemine getirmişti.

Abdülkadir Ömür’ün verdiği destekle diriydi ilk yarı. İspanyol kendi mevkiinde de bocalayınca… Bu noktadan sonra Trabzonspor kendi kendini tekrar eden, zaman zaman panikleyen, bu panikle bocalayan bir ruh haliyle sahadaydı. Trezeguet’in güçlü arayışlarına, Gbamin’in çabasına eşlik edecek ikinci bir oyuncu yoktu sahada.

Trabzonspor, geçen yılın hayaletini aradığı bir başka karşılaşma daha oynadı. Bununla beraber hakem Zorbay Küçük, amatör standartlarda bile çok kötü bir karşılaşma yönetti.

VAR’ın, dengesini ve kaidelerini bir türlü anlayamadığımız kullanım hızı, gereksiz tavırlarıyla sadece bu maç için değil, lig için bile yeterli bir seviyesi olup olmadığı konusunda soru işaretleri orta yerde duruyor.

REHA KAPSAL – KODLANMALI!

Trabzonspor’un şampiyonluk yarışında yer bulması adına Konyaspor karşısında alacağı 3 puan çok önemliydi. Maça iyi başlayan bordo-mavililer 25 dakikada 2-0 öne geçtiler. İlhan Palut geriye düştükten sonra bu dakikada Diouf’un yanına Ikpeazu’yu alarak 4-4-2’ye döndü.

Daha risk alıp, kabullenmeyip hücum yapmayı düşündü.

Bu hamleden sonra Trabzonspor savunması kendi ceza sahası üzerinde derinlemesine savunma yaparak topu Konyaspor’a bıraktı. Nitekim de Konyaspor beraberliği yakaladı.

Bu ara Abdullah Avcı iç sahada gol lazımken son 30 dakikalık bölümde Maxi Gomez’i çıkarıp Umut’u aldı. Burada ilginç yön de Maxi Gomez’in bir kere dahi ceza sahasında topla buluşamamış olmaması hücum yetersizliğini net bir şekilde anlatıyordu. Bordomavililerin bu sezonki en büyük sıkıntısı yine devam ediyor. Top ayağında iyi hücum edemiyor, hücum ve orta saha oyuncularının rolleri net belli değil. Bu da alan yaratmak, bu alana toplu-topsuz oyuncu sokmak, bununla beraber hücumda az adamla çok adamı bağlamak gibi bir çok hücum özelliklerinin sahaya doğru yansımamasının en büyük nedeniydi.

Maç başlangıcında savunmada Hüseyin ve Denswil ile oyuna başlayarak 4 stoperli bir oyun tercihi de Abdullah Avcı’nın orta saha ve hücumdaki bireysel oyuncuların günlük anlık oyuncu performansıyla netice almak gibi bir düşüncesi olduğunu ortaya koyuyordu.

Bazen saha içinde teknik, taktik, akıldan daha önemli duyguların öne çıkmasıdır. O coşkuyla da işler istediğiniz gibi gitmediği zaman galip gelirsiniz. Onun için oyunda bazı riskleri de beraberinde almanız gerekir. Bordo-mavililer bu kadar skoru korumacı bir oyunla beraber, oyun hareketliliği olmayan, saha içinde yavaş oynayan, rakibine de en önemlisi Trabzon’da deplasmanda oynadığını hissettirememesi yalnız bu maçın değil bu sezonun en büyük problemlerinin başında geliyor.

Geçen sene 0-0 ve 1-0 öne geçtiğinde skoru koruyup oyunu kontrol eden Trabzonspor’un yerine 2-0 öne geçtiği maçta skoru ve oyunu koruyamayan, dengesiz oynayan bir takıma dönüştü bordo-mavililer.

Trabzonspor geçen yıla göre kadro değişimi yaşadı. Onları şampiyonluğa götüren güçlü ve sürdürülebilir oyun, bir an önce yeni kurulan bu kadroya da taktiksel anlamda ‘kodlanmalı’.

Süreç sıkıntılı ve zaman alabilir. Çalışıp ve gelişmek için en uygun zaman da Dünya Kupası arasıdır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.