Dolar 32,2431
Euro 34,8306
Altın 2.421,28
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 15°C




















Deniz Çoban’dan Ali Şansalan ve kırmızı kart yorumu: Asla katılmam!

Deniz Çoban’dan Ali Şansalan ve kırmızı kart yorumu: Asla katılmam!
18 Ekim 2022 01:14
361
A+
A-

Hakem yorumcusu Deniz Çoban, BeşiktaşTrabzonspor maçının hakemş Ali Şansalan ve son dakikalarda Yusuf Yazıcı‘nın gördüğü kırmızı kartı değerlendirdi.

Spor Toto Süper Lig ‘in 10. haftasındaki dev maçta Beşiktaş , Trabzonspor ‘u konuk etti. Tam 4 gol sevincinin yaşandığı nefes kesen gecede bir de kırmızı kart çıktı. Karşılaşmada hakem kararları yine öne çıktı. Ali Şansalan verdiği ve vermediği kararlarla eleştirildi.

SON DAKİKADA YUSUF’A KIRMIZI KART

Dolmabahçe’deki dev heyecanda Ali Şansalan görev alırken maçın bazı pozisyonlarındaki hakem kararları tartışıldı. Özellikle maçın son dakikalarında Yusuf Yazıcı‘nın gördüğü kırmızı kart en çok konuşulan pozisyon olurken Deniz Çoban, bugün Fanatik’te kaleme aldığı yazısında Ali Şansalan ve hakem ekibinin Beşiktaş-Trabzonspor maçındaki kararlarını tek tek değerlendirdi.

İşte Deniz Çoban’ın o yazısı…

‘MAÇ HAKEM EKİBİ İÇİN RAHAT GEÇTİ’

‘Zor geçmeye aday ve kritik pozisyonların yaşanması muhtemel maç, uzatma dakikaları hariç, çok sakin bir ortamda ve hakem ekibi açısından hayli kolay geçti. 90 dakika boyunca hiçbir ceza sahası pozisyonu yaşanmadı. Uzatma dakikalarında yaşanan gerginlikler erken dakikalarda yaşanmış olsa, hakem ekibi zorlanacağının sinyallerini verdi

‘7. DAKİKADA HAMSİK’E SARI KART VERMELİYDİ’

Maçın hemen başında 7. dakikada Hamsik, Salih’in ayağına net bir şekilde basıyor. Beşiktaş lehine serbest vuruş verilerek, Hamsik’e sarı kart çıkması gerekirken hakem oyunu devam ettirdi.

BAKASETAS’IN SARI KARTI YETERLİ’

32. dakikada Bakasetas Montero’ya yaptığı faulden sonra sarı kart gördü. Karar doğruydu, sarı kart yeterliydi, kırmızı kart olmazdı.

‘GOL İPTAL KARARI DOĞRU’

48. dakikada Weghorst’un golünün faul gerekçesiyle iptali doğruydu. Beşiktaşlı oyuncu topu kazanırken Hamsik’e çok net faul yapmıştı. 49. dakikada D. Alli’yi çekerek etrafında döndüren Hamsik avantaj sonrası sarı kart görmeliydi. Atmosfer, hakem 5 dakika uzatmayı gösterdiği anda yükseldi. Rosier ve Bardhi’nin birbirine karşı yaptığı sportmenlik dışı davranışlara doğru iki sarı kart çıktı.

KENDİSİ VERSE TAMAM!

90+5. dakikada topla hücuma kalkan Gedson’u, Yusuf Yazıcı faulle durdurdu. Hakem sarı kartını gösterdi. VAR devreye girince Yusuf kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Yusuf rakibini durdurmak amacıyla bu faulü yaparken, rakibinin savunmasız bir bölgesine hamle yapıyor ancak bu darbe yaralayıcı görünmüyor. Gerekli güç transferi gerçekleşmiyor. Hakem kendisi kırmızı kart gösterse: “Öyle gördü” diyebilirim, “sınırda” diyebilirim, “hakem takdiri” diyebilirim ama bu pozisyonda VAR müdahalesine asla katılmam.

Deniz Çobandan Ali Şansalan ve kırmızı kart yorumu: Asla katılmam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.