Dolar 32,3848
Euro 34,7861
Altın 2.398,64
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 19°C




















VAR sistemi kalkacak mı?

VAR sistemi kalkacak mı?
10 Ekim 2022 14:31
300
A+
A-

VAR sistemi ile ilgili açıklama geldi.

Sportradar ile yeni sponsor anlaşması yapan Türkiye Futbol Federasyonu, imza töreni düzenledi. İmza töreninde konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Büyükekşi’nin açıklamaları…

”92 kulübün gelirini artıracak bir yayın anlaşması imzaladık.”

TFF 2. Lig ve 3. Lig’in yayın hakları hakkında konuşan Büyükekşi, “Yaklaşık 4 ay önce göreve geldi. Futbolumuzu bulunduğumuz konumdan elit seviyeye çıkarmak için çalışmaya başladık. Projelerimizden birisini de bugün hayata geçireceğiz. TFF 2. Lig ve 3. Lig için iki önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Bu liglerde bulunan 92 kulübün gelirini 5 yıllığına artıracak bir yayın anlaşması imzaladık.” dedi.

”Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum”

Sportradar ile yapılan anlaşmayı açıklayan Mehmet Büyükekşi, “Sportradar ile yaptığımız anlaşma ile birlikte şeffaflık teknolojisi bundan sonra TFF 2. Lig ve 3. Lig’de de devreye sokulacak. Bu liglerde olağan dışı bahisler olursa, bize bildirilecek. Bu liglerimiz çok daha güvenli hale gelecek. Bu zamana kadar yayın haklarında yapılan girişimler başarısız olmuştu. Anlaşmanın Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

”İlk maçımız Ermenistan’la olacak”

Mehmet Büyükekşi, EURO 2024 maç programı hakkında değerlendirmede bulundu. Büyükekşi, ”Önümüzdeki Mart ayında maçlar başlayacak. İlk maçımız Ermenistan’la olacak. Diğer gruplara baktığımızda Milli Takımımızın grubu avantajlı görünüyor. Hedefimiz bu grupta ilk 2 içerisinde olup Almanya’da ülkemizi temsil edebilmek. Almanya aynı zamanda Türkiye dışında en çok Türk’ün olduğu yer. Dün de Ampute Milli Takımımız Dünya Şampiyonu oldu.” dedi.

EURO 2024’te desteğe ihtiyaç olduğunu açıklayan Büyükekşi, “Eğer biz birlik beraberlik içerisinde olursak; dünyada başaramayacağımız hiçbir şey yok. Kasım ayında iki tane hazırlık maçı yapacağız. Bu iki takım 2. torbadan kuraya girmişlerdi. İkisi de oldukça iddialı takımlar.” ifadelerini kullandı.

VAR sistemi kalkması için herkesin istemesi lazım”

Giresunspor’un  VAR sistemi kaldırılması başvurusuna değinen Büyükekşi, ”VAR sistemininin kaldırılması bir iki kulübün isteğiyle olacak olay değil. Tüm kulüplerin bunu istemesi gerekiyor. Ama bana kalırsa çoğu kulüp ve taraftarlar VAR sisteminin devamını istiyor. VAR olmasaydı hakemler tarafından yapılan birçok hata skor olarak geçerlilik kazanacaktı.” dedi.

”Hakemlerde insan”

”Dün Frankfurt’ta 53 ülkenin Futbol Federasyon Başkanı ile yan yana geldik. Hepimizin söylediği ortak şey hakemlerin bir insan olduğu… Önemli olan hakemlerin iyi niyetli olması. Zaten hakemler yapılan hatanın bedellerine göre ceza alıyorlar. Şu an 7-8 takım kıyasıya rekabet ediyor. Umarım bu devam eder ve hakemlerimizin de performansı artar. MHK Başkanı ile her hafta görüşüyoruz. Hataları nasıl azaltabiliriz diye konuşuyoruz.” dedi. (Ajansspor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.