Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 19°C




















Abdullah Avcı, ‘Sağ stoper ile çok şey halledilmiyor’

Abdullah Avcı, ‘Sağ stoper ile çok şey halledilmiyor’
26 Temmuz 2022 00:33
297
A+
A-

Trabzonspor, Avusturya kampındaki son hazırlık maçında Empoli’ye mağlup oldu.

Trabzonspor, Avusturya kampındaki son hazırlık maçında İtalya Serie A ekiplerinden Empoli’ye 1-0 kaybetti.

Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Hüseyin Türkmen, Serkan Asan, Ahmetcan Kaplan, Farukcan Genç, karşılaşmada forma giyemedi.

Torino ile aynı sahada iki gün önce 5 bin taraftarı önünde karşılaşan bordo-mavili takımın Empoli ile oynadığı maça güvenlik nedeniyle taraftar alınmadı.

Mücadelenin ardından Aspor’ açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, kamp dönemi ve transfer süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kamp ve maç değerlendiremesi yapan Avcı: Kampın bütünü çok iyi geçti. Bugün 2 maçın arası 72 saat olması lazım, 2. Kamp programıyla ilgili, sakatlanma riski ve yorgunlukların bindiği bir süreçte süreleri ayarlayarak mevcutta az oynamış oyuncularla oynadık. Son bölümü diğer oyuncularla oynadık. Cumartesi günündeki ulaşabilir hedefimize ulaşmak için böyle oynadık. Rakibimiz agresif ve genç uygualamlarda sıkıntı yaşadık. Dalgalı bir oyundu, bir formasyon değişikliği yaparak hakimiyeti ele aldık. Marek’in oyuna girmesi stoperlerde birçok şeyi deneyebilyoruz, Eren’i sakatlamamamız lazım. Topa 2. Yarıda çok hükmettin. Rakibe çok verirsek koşmak bizi yorar, çok  büyük sakatlanan oyuncumuz yok. 40’a yakın antrenman yorgunluklar, zihinsel yorgunluklar var. Şehrimize döneceğiz, o havayı teneffüs edeceğiz. 30’u itibariyle güzel bir start vereceğiz.

Trabzonspor’un seviye atlayacağını aktaran Avcı: Trabzonspor geçen sene ligi forse etmiş şampiyon takımdır. Oyun organizasyonlarında eksik olan taraftarımızın üstüne yoğunlaşacağız. Oyun organizasyonlarını çalışmaya başladık. 2. Yarıda yaptığımız baskıyı genele yaymamız lazım. Rakip nasıl alamasa faul yapıyor. Daha arttırarak devam etmeliyiz, ne kadar çok topa sahip olursan gol yeme riskin daha az, rakibi de fazla koşturabiliyorsun. Planlarımızı yapmaya devam ediyoruz.

Transferin kampa yetişmemesini değerlendiren Avcı: Bunların arkasına sığınan değilim. Geçen seneden beri transferlerimiz gerçekleştirildi. Şampiyon olurken mekanizma değişti. Tabi ki iyi oyuncu daha değerli hale geliyor. İyi niyetli çalışıyor biz de bakıyoruz. Bir sürü oyuncuyla konuştuk, bir sağ stoperle çok şey halledilmiyor. Oyun organizasyonun olmadığı çok iyi stoper de alsan karşılığı olmuyor. Trabzonspor birçok organizasyonu iyi olarak yaptığı için o güzellikleri yaşadı. Umarım en iyisini bulup formasyona uygun oyuncuyla devam ederiz.

Birey olarak bakmadım, tüm takımın performansından memnunum. Saha dışı enerjilerinden birbirilerine olan saygılarından memnunum. Bunların üzerine neler koyabiliriz, buna bakacağız. Bir taçı bile saatlerce düşünen insanlarız, ekibiz.

Trabzonspor büyük bir marka, Abdulkadir, Çakır, Yusuf oynyabiliyor. Tarihe baktığın zaman alttan geldiği zaman oynayacak veya gidip oynayıp gelecek. Mevcut kadro içinde gelişerek gelmelerini talep ediyoruz. Arz talebe göre değerlendirmeleri yapacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.